Vidoje Žugić se uselio u novi dom

Zahvaljujući organizatorima Facebok grupe Dušanu Radetiću i Darku Jankoviću, kao i svim ljudima dobre volje prikupljeno je dovoljno novca da Vidoje dobije novi dom
247 pregleda 27 komentar(a)
Vidoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Vidoje Žugić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2013. 17:43h

Vidoje Žugić, kojem su nepoznate osobe zapalile kamp prikolicu i ubile psa uselio se u novi dom.

Zahvaljujući organizatorima Facebok grupe Dušanu Radetiću i Darku Jankoviću, kao i svim ljudima dobre volje prikupljeno je dovoljno novca da Vidoje dobije novi dom.

„Hvala ljudima koji su mi izašli u susret koji su mi pomogli te sam dobio ovu drugu prikolicu. Jedna monahinja mi je obećala da će mi pokloniti jednog malog psa da ga imam“, kazao je Vidoje za Atlas televiziju.

Nova prikolica, kako kaže Vidoje, puno je bolja od prethodne koja je izgorjela. Zahvalio je svima koji su u kratkom vremenu reagovali i omogućili mu da ponovo ima krov nad glavom.

„Hvala gospodi koji su mi izašli u susret i pomogli i gospodi iz Atlas televizije koji su došli kod mene prvi dan kada mi je bilo najteže. I tim momcima sa Fejsbuka koji su istrčali da mi pomognu“, kaže Vidoje.

Prikolica je smještena na parkingu ispod Gorice, nedaleko od mjesta gdje je Vidoje i prije boravio. Nada se da će tu i ostati.

„Sve će zavisiti od tih momaka koji su je dovezli, oni će moliti Miomira M. Mugošu i komšije da se zadržim ovdje. Sigurnije mi je pet puta ovdje“, poručio je Vidoje.

Za samo šest dana preko Facebook grupe prikupljeno je oko 2.900 eura. Dio novca je uložen u kupovinu i opremanje prikolice, Vidoje je dobio i novu garderobu, pokućstvo, hranu. Neće međutim dobiti novac na ruke. Preostala sredstva biće raspoređena tako da Vidoje svaki dan ima dovoljno novca za hranu i život dostojan čovjeka.

Vidoje je ranije od uprave manastira Zlatica dobio na poklon prikolicu, ali je bilo potrebno popraviti i premjestiti, pa su organizatori Facebook grupe odlučili da mu kupe drugu koja je u mnogo boljem stanju.

Bonus video: