Koncert hora "Zahumlje": Za Rosu Knežević prikupljeno još preko 4.500 eura

Rosa je do sada uspjela da prikupi nešto preko 34 hiljade i vjeruje da će zahvaljujući ljudima dobre volje uspjeti da prikupi i ostala sredstva, posebno imajući u vidu da su do sada širom Crne Gore organizovane brojne akcije, a neke tek predstoje
0 komentar(a)
Hor Zahumlje, Foto: Svetlana Mandić
Hor Zahumlje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.06.2018. 11:12h

Nikšićanka Rosa Knežević, koja već sedam godina čeka na transplantaciju bubrega za šta joj je potrebno 60 hiljada eura, još jedan korak je bliže cilju. Na koncertu hora “Zahumlje” koji su organizovali udruženi dopisnici iz Nikšića svih crnogorskih medija, zajedno sa JU “Zahumljem” i Nikšićkim pozorištem, prikupljeno je preko 4,5 hiljade eura.

“Drago mi je što još uvijek postoje humani ljudi. Bila sam iznenađena kada sam čula da novinari za mene organizuju akciju. Hvala vam od srca na tome jer to je više nego lijep gest”, kazala je dvadesetsedmogodišnja Nikšićanka koja sa bolesnom majkom živi kao podstanar od nepuno 200 eura, koliko iznosi socijalna pomoć koju njih dvije primaju.

“Činjenica da Rosa ima 27.godina, da živi sama sa majkom, da žive od jedva 200 eura, koliko iznosi socijalna pomoć i u neuslovnoj kući, valjda je bio dovoljan razlog da se organizujemo i pokrenemo priču”, kazala je Anka Perović Radović, u ime nikšićkih novinara.

Rosa je do sada uspjela da prikupi nešto preko 34 hiljade i vjeruje da će zahvaljujući ljudima dobre volje uspjeti da prikupi i ostala sredstva, posebno imajući u vidu da su do sada širom Crne Gore organizovane brojne akcije, a neke tek predstoje.

“Nadam se da ću uspjeti u tome. Borim se da živim. Ništa nešto specijalno ne tražim samo normalan život. Sve ovo mi daje snage da nastavim sa borbom, ali tu je dijaliza svaki drugi dan da me malo 'spusti', da me 'dotuče'. Borim se i dalje i nadam se da ću uspjeti da se izborim”, kazala je ova hrabra djevojka.

Akciji i pozivu novinara odazvali su se brojni privredni subjekti, političke partije i sindikati.

“Uspjeli smo zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama. Pokazalo se da njih u Nikšiću ima dosta. Neću pobrajati njihova imena jer sam sigurna da oni to nijesu uradili da bi ih reklamirali nego prosto da bi pružili podršku Rosi. Neću pomenuti ni one od kojih smo očekivali podršku, a nije je bilo”, kazala je Perović Radović.

Svi koji mogu da pomognu da Rosa počne život bez aparata mogu da uplate sredstva na njen žiro račun 535-0100100587887-08, Prva banka, i devizni račun 0130500007940.

Bonus video: