Bijelo Polje: Začepljen propust ugrozio kuće

"Nadležni će i sami uvidjeti da nam nema više opstanka u ovakvim uslovima jer iole mala nepogoda kod nas izaziva traume", kazao je Šebek
92 pregleda 2 komentar(a)
Loznice, propust, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Loznice, propust, Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.03.2013. 21:02h

Usljed začepljenja propusta u blizini zaobilaznice u bjelopoljskom naselju Loznice velika količina vode opasno je ugrozila kuću Šebeka i još nekoliko u blizini.

Zoran Šebek ispričao je „Vijestima“ da domaćinstvo, koje broji 12 članova, moglo da ostane bez krova nad glavom.

"Velika količina vode sručila se sa brda iz pravca zaobilaznice prema našoj kući. Mi ukućani zajedno sa komšijama uz pomoć krampova i lopata borili smo se da voda ne prodre u kuću. U pomoć su pritekli i vatrogasci", kazao je Šebek.

On je podsjetio da su ranije upozoravali nadležne u Opštini da će imati "grdne probleme" puštanjem obilaznice u saobraćaj.

"Upozoravali smo da će naša kuća biti ugrožena jer smo loše iskustvo imali i tokom izvođenja radova pošto je izvođač učinio dosta propusta.Zbog odrona kamena iz pravca obilaznice ranije smo pretrpjeli štetu i preživjeli strahotu i epilog toga je sudski postupak koji je u toku", kazao je Šebek.

"Nadležni će i sami uvidjeti da nam nema više opstanka u ovakvim uslovima jer iole mala nepogoda kod nas izaziva traume", kazao je Šebek

On je naveo da je začepljenje propusta iznad njihove kuće još jedan dokaz da na svom ognjištu više ne mogu živjeti.

"Nadležni će i sami uvidjeti da nam nema više opstanka u ovakvim uslovima jer iole mala nepogoda kod nas izaziva traume", kazao je Šebek.

Opštinski Sekretar za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Dejan Luković izašao je sinoć na lice mjesta i saopštio da je došlo do začepljenja propusta u blizini zaobilaznice.

"Začepljenje je uslovio veliki talog i mehanizacija će raditi dok se propust ne otčepi. Svjesni smo u kakvoj su situaciji stanari ugrožene kuće ali tu smo da im pomognemo da ne dodje do štete", kazao je Luković.

Bonus video: