Čarapić: Jedni me napadaju, drugi hvale

"Postoji neko ko objektivnije vrednuje naš rad od jednog dijela javnosti koji svoju politiku želi da vodi samo tako što će napadati Tužilaštvo"
105 pregleda 48 komentar(a)
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2013. 08:52h

Vrhovno državno tužilaštvo neće pokretati pitanje odgovornosti specijalnog tužioca koji je zastupao optužnicu protiv Duška Šarića i Jovice Lončara, nakon stava Apelacionog suda da optužba sadrži krivično djelo koje ne postoji u Krivičnom zakoniku, jer smatra da to nije tačno.

Dvojici Pljevljaka će se, odlukom Apelacionog suda, ponovo suditi pred bjelopoljskim Višim sudom zbog pranja para, dok je Šarić oslobođen optužbe da je organizovao kriminalnu organizaciju za šverc droge, jer to krivično djelo nije postojalo 2007.godine, kada je navodno počinjeno.

Dušku Šariću i Jovici Lončaru ukinuta presuda za pranje novca>>>

"Vijesti" saznaju da će Tužilaštvo napasti presudu Apelacionog suda, iskoristivši vanredni pravni lijek, najvjerovatnije zahtjev za zaštitu zakonitosti, jer smatraju da je krivično djelo postojalo, ali da je drugačije formulisano.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je zamjenik specijalnog tužioca Milosav Veličković.

VDT Ranka Čarapić juče je za RTCG rekla da ne planira da podnese ostavku, kao što su to tražili članovi Odbora za bezbjednost iz DF-a.

“Dok jedni traže da odem, drugi su priznali rezultate. Postoji neko ko objektivnije vrednuje naš rad od jednog dijela javnosti koji svoju politiku želi da vodi samo tako što će napadati Tužilaštvo. Mislim da i opozicija i NVO i mnogi drugi pokušavaju da sve svoje ambicije ostvare preko Tužilaštva kao organa najpodobnijeg za kritiku. Tužilaštvo je jedan od najprofesionalnijih organa. Neću biti nerealna ako to kažem”, rekla je VDT.

Bonus video: