REAGOVANJE

Kurpejović: Ne uzimam ničije pare, imam pravo na honorar

"Mjesecima traje pakosna i psihopatološka mržnja Milana Radovića, koji se skriva iza Građanske alijanse"
6 komentar(a)
Avdul Kurpejović, Foto: Arhiva Vijesti
Avdul Kurpejović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.02.2019. 01:44h

Povodom teksta objavljenog u „Vijestima“ pod naslovom "Avdul sam sebi daje naše pare", a povodom činjenice da predsjednik Matice muslimanske Avdul Kurpejović kao član Upravnog odbora Fonda za manjine odlučuje o projektima od kojih kasnije uzima honorare, reagovao je Kurpjeović:

"Istine radi Avdul sam sebi ne daje ničije pare. Iz naslova reagovanja i početnog teksta može se zaključiti da se radi o saopštenju Građanske alijanse i time da ja sam sebi dajem njihove pare. Da se ne radi o saopštenju Građanske alijanse nego Milana Radovića, sasvim je vidljivo.

Nikada Avdul Kurpejović nije sebi davao ničije pare, pa time ni Građanske alijanse niti muslimanskog naroda, jer to nije svojstveno njegovom vaspitanju, moralu i društvenom ponašanju prema svemu što je državno ili naroda kome pripada.

U takvim, petočlanim, porodičnim ili grupnim nevladinoim organizacijama njihov predsjednik dobija ulogu – nevladina organizacija, to sam ja

Ja, kao naučni radnik, imam pravo, kao i ostali autori, na autorski honorar. Autor sam 11 knjiga i velikog broja autorskih radova publikovanih u monografijama, zbornicima, naučnim i drugim časopisima i drugim publikacijama.

Za sve isplate sredstava dobijenih za realizaciju pojedinih projekata čiji je nosilac i realizator bila Matica muslimanska uredno su podneseni izvještaji, sa finansijskom dokumentacijom, Upravnom odboru Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. Sve isplate i uplate sredstava se obavljaju preko žiro-računa banke.

Kurpejoviću ne preostaje ništa drugo nego da se od nasrtaja Milana Radovića obrati sudskim organima za zaštitu.

Nikada porodični, grupni ili lični interesi nijesu kompatibilni sa državnim i društvenim interesima

Postavlja se pitanje u ime koga i za koga radi Milan Radović, kada se zna da je po Zakonu o nevladinim organizacijama iz 1999. godine za osnivanje nevladine organizacije potrebno najmanje pet punoljetnih državljana Crne Gore.

Tako osnovane nevladine organizacije su petočlane, porodične ili grupne. Koje one mogu imati organe upravljanja i izvršne organe, sa pet osnivača.

U takvim, petočlanim, porodičnim ili grupnim nevladinoim organizacijama njihov predsjednik dobija ulogu – nevladina organizacija, to sam ja. Znači, predsjednik se poistovjećuje sa porodičnom ili grupnom nevladinom organizacijom i komunicira sa drugima, posebno sa medijima, koji ga nekritički prihvataju.

Nikada porodični, grupni ili lični interesi nijesu kompatibilni sa državnim i društvenim interesima. Pojedinci, koji sebe samoproglašavaju budžetobraniteljem, čuvarem poštenja, patriorizma i morala, pretjeruju, jer polaze od sebe i time obavezno griješe.

Mjesecima traje pakosna i psihopatološka mržnja Milana Radovića, koji se skriva iza Građanske alijanse, prema predsjedniku Matice muslimanske, koja poprima i antimuslimanski karakter. Mani se takvih prljavih aktivnosti sveznajući Milane Radoviću i ostavi mene na miru", piše u reagovanju Kurpejovića.

Preporučujemo za Vas