Vidoje Žugić: Ranije su me maltretirali i žalio sam se, ali niko mi nije pomogao

Atlas televizija u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Akcijom za ljudska prava privremeno će Vidoja Žugića smjestiti u kuću za beskućnike
138 pregleda 19 komentar(a)
Vidoje Žugić, Foto: Luka Zeković
Vidoje Žugić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.03.2013. 17:23h

Iz policije je "Vijestima" nezvanično saopšteno da ne vode istragu u vezi slučaja Vidoja Žugića, kome su nepoznate osobe zapalile kamp prikolicu i ubile psa, jer slučaj nije prijavljen.

Žugić je juče kazao da požar nije prijavio nadležnima, jer da su "htjeli da pomognu" to bi učinili kad se ranije žalio da ga maltretiraju.

Biće smješten u kuću za beskućnike

Na društvenoj mreži Facebook, otvorena je stranica "Pomozimo Vidoju Žugiću", kojem su za sada nepoznate osobe zapalile kamp prikolicu, kod crkve Svetog Đorđa, i ubile njegovog psa.

Broj žiro računa, na kojem svi koji žele da novčano pomognu Vidoju Žugiću, objavljen je na Facebook stranici.

Žugić, je ranije živio u obližnjoj grobnici dok mu građani nijesu poklonili kamp-kućicu.

Žugić se žalio nadležnima i medijima da ga maltretiraju i pljačkaju narkomani koji su se okupljali na Gorici. On sumnja da je neko od njih zapalio kućicu i ubio psa.

On je rekao da u Podgorici živi četrt vijeka i da se hrani samo onim što mu donesu građani. Od kada je dobio prikolicu, građani su znali gdje će ga naći.

Atlas televizija u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Akcijom za ljudska prava privremeno će Vidoja Žugića smjestiti u kuću za beskućnike.

Iz te televizije su saopštili da ne stoje iza žiro-računa koji je objavljen na Facebook stranici.

"Za pomoć se možete javiti na 020-409-352 . Kada otvorimo žiro-račun Vidoja Žugića, obavijestićemo vas. Ukoliko neko ima kamp prikolicu može da nam se javi. Vidoje Žugić je kazao da bi mu kamp prikolica bila najpotrebnija. Kontaktiran je i Crveni krst, koji će obezbijediti neku pomoć, saopšteno je iz TV Atlas.

Bonus video: