Uprava policije: Nalog za uklanjanje blokade nije stigao iz vrha

Policija je privela šest osoba na informativni razgovor zbog ometanja službenika Komunalne policije
9 komentar(a)
Vasove vode, Beranselo, Foto: NVO Ozon
Vasove vode, Beranselo, Foto: NVO Ozon
Ažurirano: 11.03.2013. 20:34h

Uprava policije oglasila se povodom teksta "Uklonjena blokada na Vasovim vodama: Nalog stigao iz vrha policije" i saopštila da nalog za postupanje nije stigao iz vrha policije, već su samo pružali asistenciju Komunalnoj policiji u Beranama.

"Službenici Područne jedinice Berane su u jutarnjim časovima pružili asistenciju Komunalnoj policiji. Asistencija Uprave policije je pružena shodno zakonu, na osnovu blagovremeno podnesenog i cjelovitog zahtjeva za asistenciju, koji je Komunalna policija podnijela PJ Berane 7. marta 2013. godine. Policija je dužna da postupi po zahtjevu za asistenciju, ukoliko je podnesen shodno Pravilniku o uslovima i načinu pružanja pomoći državnim organima, organima lokalne uprave i pravnim licima u postupku izvršenja njihovih odluka, što je ovdje bio slučaj. Uprava policije pritom ne ulazi u zakonitost same sadržine zahtjeva, odnosno da li je navedeno Rješenje zakonito doneseno, već samo cijeni da li je zahtjev za asistenciju podnesen shodno Pravilniku", piše u saopštenju policije.

Policija je privela šest osoba na informativni razgovor zbog ometanja službenika Komunalne policije.

"Oni su dobrovoljno ušli u službeno policijsko vozilo i dovezeni su u PJ Berane, gdje je sa njima obavljen razgovor. Nakon razgovora, izrečena im je mjera upozorenja i oni su pušeni bez zadržavanja. Prema njima nisu preduzimane druge policijske mjere i radnje, u smislu procesuiranja ka nadležnom organu", piše u saopštenju policije.

Nakon toga, navode iz policije, kamioni JP „Komunalno preduzeće“ su nesmetano odložili otpad na deponiji Vasove vode.

"Službenici PJ Berane u postupanju nisu upotrebljavali sredstva prinude prema bilo kom licu. Nijedan građanin ili pravno lice nisu imali bilo kakvu primjedbu na postupanje policijskih službenika", zaključili su iz Uprave policije.

Bonus video: