Poplave u Herceg Novom: Vatrogasci ispumpavali vodu iz škole i hotela

Kiša je jutros hercegnovske saobraćajnice pretvorila u prave potoke, a voda se u slapovima slivala niz gradske skale
54 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2013. 14:11h

Fiskulturne sаlа osnovne škole “Ilijа Kišić“ u Zelenici i podrum u motelu Pаlmа u Meljinаmа jutros su polavljeni, jer je za 24 sata palo preko 150 litara po metru kvadratnom. Vatrogasci su odmah reagovali i za pola sata ispumpali su vodu, a zaposleni u zeleničkoj školi ističu da ovo nije prvi put da zbog obilnih padavina poplavi prizemlje škole.

Svаkа većа kišа, čak i ljeti, prouzrokuje poplavu sale, a nekada i školskih hodnika. Vatrogasci su intervenisali i u motelu Palma i ispumpali vodu iz magacinskog i podrumskog prostora.

Kiša je jutros hercegnovske saobraćajnice pretvorila u prave potoke, a voda se u slapovima slivala niz gradske skale. U blizini upravne zgrade JP Čistoća pukla je vodovodna cijev pa je u tom dijelu Savine pa je to dodatno usložnilo problem.

Na saobraćajnicama je bilo puno nanosa zemlje, što je otežavalo saobraćaj, a na pojedinim dionicma Jadranske magistrale saobraćaj se odvijao samo jednom kolovoznom trakom dok nisu uklonjeni nanosi.

Na putu od Meljina prema Podima zbog zemlje na kolovozu angažovan je i bager, a odrona je bilo i na putu pored groblja na Savini. Na imanju jedne porodice na Savini odronilo oko 15 kubikа zemlje, ali veće materijalne štete nije bilo.

Iako nisu uočene veće pukotine na objektima u selu Mojdež u kome je prije devet godina pokrenuto klizište zbog nestručno izvedenih radova na vodoistražnim radovima, mještani strahuju, jer klizište ne miruje.

“Tek kada prestane kiša i tlo počne da se sliježe, pukotine na kućama se povećavaju, kaže predsjednik mjesne zajednice Miilorad Velaš. On strahuje od bujičnih voda i pokretanja novog klizišta. Sve specijаlizovаne ekipe Službe zаštite, JP Stamberno komunalnoi JP Vodovod i kanalizacija od juitros sun a terenu kаko bi utvrdili eventualne štete.

Galerija

Bonus video: