Sindikat doktora medicine traži hitnu smjenu Hrapovića

"Dug za ljekove narastao je na oko 10 miliona. Ministar Kenan Hrapović je na čelu resora Ministarstva zdravlja dvije i po godine", navodi se na Fejsbuk stranici Sindikata doktora medicine
111 pregleda 4 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Kenan Hrapović, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Kenan Hrapović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2018. 06:06h

Sindikat doktora medicine zatražio je hitnu smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića zbog, kako su istakli, duga zdravstvenog sistema koji "trenutno iznosi oko 32 miliona eura".

"Dug zdravstvenog sistema Crne Gore trenutno iznosi oko 32 miliona eura. Dug za ljekove narastao je na oko 10 miliona. Ministar Kenan Hrapović je na čelu resora Ministarstva zdravlja dvije i po godine", navodi se na Fejsbuk stranici Sindikata doktora medicine.

Podsjećaju da su u više navrata postavljali pitanje da li je dug od 70 miliona u Fondu za zdravstveno osiguranje preporuka Hrapoviću da bude imenovan za Ministra zdravlja.

"Pozivajući se na obećanja Premijera Duška Markovića data 2016. godine pri konstitusanju Vlade da će biti vrlo kritičan, objektivan u evaluaciji rada ministara u svojoj Vladi tražimo hitnu smjenu Ministra Hrapovića", navodi se na stranici Sindikata.

Bonus video: