Crnogorski portal za LGBT zajednicu bio meta hakerskog napada

"Napad, iako nije imao ozbiljne posljedice po funkcionisanje portala, još jedan je dokaz o visokom nivou homofobije i transfobije u našem društvu", navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 16:01h

Crnogorski portal za LGBT zajednicu www.montenegro-gay.me bio je meta hakerskog napada.

Kako je saopšteno, portal je bio van funkcije sat vremena, nakon čega je ponovo vraćen u funkciju.

"Hakerski napad je prijavljen Upravi policije, te očekujemo da će policija preduzeti sve mjere i radnje na otkrivanju izvršilaca ovog napada. Oko 16 sati tim www.montenegro-gay.me portala je primijetio da je pristup sajtu onemogućen, te ostavljena poruka da je portal hakovan", navodi se u saopštenju Montenegro Gay Portala.

Portal www.montenegro-gay.me, kako se navodi, je od februara 2009, kada je počeo sa radom, ukupno dva puta bio meta hakerskih napada od kojih je onaj iz 2010. za posljedicu imao prekid rada portala od nekoliko mjeseci usljed brisanja i oštećenja većine podataka sa servera.

"Jučerašnji napad, iako nije imao ozbiljne posljedice po funkcionisanje portala, još jedan je dokaz o visokom nivou homofobije i transfobije u našem društvu, te predstavlja direktno kršenje prava na slobodu izražavanja LGBT osobama u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će tim portala i ubuduće, kao i tokom prethodne tri godine, nastaviti da pravovremeno i objektivno obavještava crnogorsku LGBT zajednicu i javnost o svim informacijama u vezi sa ljudskim pravima LGBT osoba iz Crne Gore, regiona i svijeta.

Bonus video: