Stočna hrana podijeljena proizvođačima mlijeka

Mlijekare, odnosno sirare, distribuiraće stočnu hranu svojim kooperantima, poštujući, prije svega, kriterijum količine otkupljenog mlijeka
53 pregleda 0 komentar(a)
farma, krava, krave, Foto: Arhiva "Vijesti"
farma, krava, krave, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.03.2013. 19:22h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, nakon što je potpisalo Sporazum o distribuciji koncentrovane stočne hrane visokog kvaliteta porijeklom iz Slovenije, sa mljekarama "Šimšić Montmilk" i "Srna" i sirarama "Monte Bjanco", ZZ "Čevo" i "Niksen-Trade-Čavor“, započelo je distribucija stočne hrane.

Sporazumom je, kako je saopšteno iz Vlade, definisano da će mlijekare, odnosno sirare, dalje distribuirati stočnu hranu svojim kooperantima, poštujući, prije svega, kriterijum količine otkupljenog mlijeka.

"Hrana će se isporučivati po cijeni od 40 centi. Riječ je o hrani koja ima veće učešće proteinskog sastava i prema procjenama stručnjaka kvalitet uvezene hrane je bolji od one koja se do sada mogla naći na crnogorskom tržistu. Potpisnici sporazuma izjavili su da su zadovoljni podrškom Ministartsva u prevazilaženju teške situacije nastale zbog povlačenja zdravstveno nebezbjedne hrane usljed prisustva nedozvoljenih štetnih materija- aflatoskina", navodi se u saopštenju Vlade.

Bonus video: