Alžirca sumnjiče za pet krađa, još troje uhapšeno

Stanovnici Igmanske i Triglavske ulice pokušavaju da uhvate drske lopove koji im mjesecima, najčešće rano ujutro, pljačkaju kuće i automobile
0 komentar(a)
Konik mještani, Foto: Luka Zeković
Konik mještani, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.03.2013. 17:42h

Policija je u februaru uhvatila četiri osobe osumnjičene za krađe na Koniku, a jednog od njih, Alžirca H. I. (26), sumnjiče da je počinio čak pet krivičnih djela.

Alžirac je uhapšen i protiv njega je podnesena krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je na Koniku počinio “dvije teške krađe, dvije teške krađe u pokušaju i jednu krađu”.

Iz policije je “Vijestima” saopšteno da je I. B. (19) uhapšen 21. februara zbog sumnje da je obio automobil O. S.

Dvije godine mlađi D. M. sa Vrela ribničkih zbog sumnje da je iz stana S. M. ukrao novac, televizor i garderobu.

“U februaru, i u prethodnom periodu, procesuiran je i izvjestan broj lica sa boravištem u naselju Vrela ribnička, koja su osumnjičena za krivična djela protiv imovine počinjena u drugim djelovima Podgorice, tako je 27. februara podnijet izvještaj protiv E. G. (16), osumnjičenog za za tri teške krađe”, piše u saopštenju.

Stanovnici Igmanske i Triglavske ulice na Koniku već šestu noć patroliraju naseljem, pokušavajući da uhvate drske lopove koji im mjesecima, najčešće rano ujutro, pljačkaju kuće i automobile.

Jedan od mještana Konika Safet Babačić, kojem su lopovi prije dvadeset dana provalili u stolarsku radionicu i odnijeli bormašinu, garnituru gidora, deset boca viskija, čak i bombonjere i čokolade, rekao je juče da su i sinoć patrolirali, ali bez rezultata.

“Patroliramo, ali lopova nema na ulicama. Takođe, niko iz policije nas nije kontaktirao i obavijestio da li su nekoga uhvatili”, rekao je Babačić.

Oni su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke, čak i da legitimišu prolaznike, jer, kako tvrde, policajci se ne trude da uhapse drske lopove, koji kradu sve što se može ponijeti.

U policiji, međutim, tvrde da postupaju po prijavama građana i “sprovode aktivnosti na rasvjetljavanju” svih prijavljenih krađa u svim djelovima grada, pa i na Koniku.

Bonus video: