Terić: Molili smo da nam pomognu na ortopediji

Pacijentkinja u tri navrata dobila dodatnu terapiju protiv bolova, kaže ljekar Veliša Aligrudić
266 pregleda 14 komentar(a)
Vladimir Terić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Terić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2013. 20:51h

Nikšićanin Vladimir Terić požalio se na tretman na Klinici za ortopediju Kliničkog centra. Kako je ispričao “Vijestima”, nakon nedavne operacije kuka, njegova supruga je u kasnim večernjim časova dobila bolove, a da niko od osoblja nije htio da je pogleda:

“Išao sam pet puta kod medicinske sestre da joj kažem da moja supruga ima bolove i da treba da pozove dežurnog ljekara, ali ona nije reagovala. Tek nakon što sam se burnije žalio, došao je doktor”.

Direktor Klinike za ortopediju Veliša Aligrudić, koji je te večeri bio i dežurni ljekar, odbacio je takve navode. On kaže da je pacijentkinja u tri navrata dobila dodatnu odgovarajuću terapiju protiv bolova, koju je ordinirao dežurni ljekar.

“Dva puta su dodatnu terapiju protiv bolova dale medicinske sestre, a kada sam, po treći put, od dežurne medicinske sestre obaviješten da se pacijentkinja i dalje žali na bolove, posjetio sam je i ponovo ordinirao terapiju. Smatram da ove činjenice dovoljno govore o tvrdnji g. Terića da se niko nije odazivao na pozive pacijenta”, rekao je Aligrudić.

Terić je kazao da je ljekar, nakon što je reagovao na poziv sestre i ordinirao terapiju oko dva sata ujutru, naredio da mora da napusti bolnicu, jer navodno uznemirava druge pacijente: “Osjećao sam se poniženo i uvijeđeno. Zar sa 65 godina da me u dva sata ujutru izbacuju napolje”.

“Osjećao sam se poniženo i uvijeđeno. Zar sa 65 godina da me u dva sata ujutru izbacuju napolje”

Kao razlog takve odluke ljekara, Terić navodi žalbe na izostanak reakcije osoblja na njegove molbe da neko dođe da pogleda suprugu.

Iz Klinike za ortopediju tvrde da je dežurni ljekar donio takvu odluku jer Terić nije imao propusnicu. Budući da je Terić odbio da napusti KC, kako tvrdi ljekar, bio je primoran da pozove obezbjeđenje.

“Suvišno je naglašavati da je i samo jedna glasno izgovorena riječ u to vrijeme, u bolničkoj sobi, na Klinici u kojoj su pored njegove supruge ležali i mnogo ozbiljniji pacijenti od nje, bila dovoljna da uznemiri pacijente, pa i njegovu suprugu”, rekao je Aligrudić.

Bonus video: