Za Nacionalne parkove iz budžeta pola miliona eura

Članovi odbora su zaključili i da je potrebno insistirati na uvođenje novih oblika prihoda kroz javno – privatna partnerstva
1 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Anto Baković
Skadarsko jezero, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 28.02.2013. 17:24h

Finansijskim planom Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore za 2013. godinu predviđeno je da će se od sopstvenih prihoda preduzeće finansirati 69 odsto, dok će iz državnog budžeta biti izdvojeno 31 odsto.

Od kapitalnog budžeta za ovu godinu zaštićenim prostorima je preko Direkcije javnih radova opredijeljeno 520 hiljada eura koje će biti uložene u parkovsku infrastrukturu, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora NPCG.

Kako su saopštili za neometano funkcionisanje tog preduzeća biće potrebno i angažovanje donatorskih sredstva za projekte, a samim tim i aktivno konkurisanje za projekte prekogranične saradnje.

„U skladu sa definisanim prioritetima Vlade i resornog ministarstva, u oblasti uređenja prostora, potrebno je insistirati na donošenju prostorno planske dokumentacije za NP Prokletije, kako bi se, saglasno tome, od strane JP preduzele mjere i aktivnosti na donošenju Plana i programa upravljanja ovog NP“, poručeno je sa jučerašnjeg odbora.

Članovi odbora su zaključili i da je potrebno insistirati na uvođenje novih oblika prihoda kroz javno – privatna partnerstva.

Bonus video: