U četvrtak odluka o saslušanju Čarapić, Medenice i Konjevića

Iako je Koča Pavlović tražio da se po hitnom postupku o tom pitanju izjasne danas, zbog zasijedanja Skupštine, to ipak nije prihvaćeno
61 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2013. 11:08h

Odbor za politički sistem pravosuđe i upravu, u četvrtak će se izjasniti o zahtjevu Demokratskog fronta, za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić i predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice povodom slučaja "Škerović".

Iako je poslanik Fronta, Koča Pavlović na današnjoj sjednici tražio da se po hitnom postupku o tom pitanju izjasne danas, zbog zasijedanja Skupštine, to ipak nije prihvaćeno.

Zahtjev za sazivanje hitne sjedniceo ovom pitanju podnijeli su poslanici Demokratskog fronta Koča Pavlović, Slaven Radunović i Vladislav Bojović, koji su tražili da Odbor danas, nakon završetka redovne sjednice, održi posebno zasjedanje na kojem će jedina tačka dnevnog reda biti donošenje odluke o kontrolnom saslušanju.

Ipak, zamjenica predsjednika Odbora Snežana Jonica kazala je da, u odsustvu Rifata Rastodera, jedino ona može predsjedavati sjednici što, kako je objasnila, nije u mogućnosti zbog obaveza na plenumu.

Članovi Odbora na današnjoj sjednici nijesu usvojili prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje su podnijeli poslanici SNP-a.

Iako su članovi Odbora na prošloj sjednici bili saglasni da je kratka primjena Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima dovela do toga da se on koristi “za punjenje budžeta”, oni ipak nijesu usvojili Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama tog zakona, koje je predložio SNP. I Vlada Crne Gore dala je negativno mišljenje na taj Prijedlog Zakona.

Galerija

Bonus video: