Dukatovi proizvodi ispravni

"Svaki uvoz Dukatovih proizvoda na teritoriju Crne Gore, praćen je neophodnom dokumentacijom, koja potvrđuje zdravstvenu ispravnost"
119 pregleda 1 komentar(a)
Dukat mlijeko, Foto: BETAPHOTO
Dukat mlijeko, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 25.02.2013. 14:18h

Proizvođač mlijeka, Dukat, koji posluje u okviru francuske kompanije Lactalis, nastaviće kontinuirano snabdijevanje crnogorskog tržišta zdravstveno ispravnim mlijekom, saopšteno je iz te kompanije.

"Dukat posjeduje sertifikate Centra za ekotoksikološka ispitivanja i z Podgorice (CETI) o ispravnosti svih serija mlijeka koje se dopremaju crnogorskim potrošačima. Svaki uvoz Dukatovih proizvoda na teritoriju Crne Gore, praćen je neophodnom dokumentacijom, koja potvrđuje zdravstvenu ispravnost. Gotovi proizvodi Dukata redovno se kontrolišu od strane nadležnih institucija prema Zakonu o bezbjednosti hrane", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Dukat, uz redovnu mikrobiološku kontrolu mlijeka, uvodi i i sopstvenu kontrolu otkupljenog mlijeka.

"Ovim kompanija svojim potrošačima omogućava dodatnu sigurnost uvođenjem paralelnih i sveobuhvatnih sistema kontrole zdravstvene ispravnosti i kvaliteta u svom proizvodnom procesu. Kompanija, redovno, i u skladu sa obavezama i pravilnicima propisanim zakonom, u zemljama u kojima posluje, kontroliše svoje mlijeko. Stoga opasnost za potrošače ne postoji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: