Profesorica prijavila Koprivicu zbog mobinga

Profesor i šef Odsjeka za ruski jezik i književnost Dragan Koprivica kazao je da bi volio da je žrtva mobinga takve vrste kao što je njegova koleginica Tatjana Jovović
196 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 09:30h

Profesorica na Studijskom programu za ruski jezik i književnost Tatjana Jovović prijavila je Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore, rektoru Predragu Miranoviću, kao i dekanu tog fakulteta Blagoju Ceroviću da je žrtva mobinga koju je nad njom sprovodio rukovodilac tog smjera Dragan Koprivica.

Profesor i šef Odsjeka za ruski jezik i književnost Dragan Koprivica kazao je "Vijestima" da bi volio da je žrtva mobinga takve vrste kao što je njegova koleginica Jovović, koja, kako je naveo, izigrava žrtvu.

Istakao je i da je izuzetno tolerantan, i da nema problema s drugim kolegama, uz najavu da će se i sam obratiti Upravnom odboru Univerziteta zbog problema sa Jovovićevom.

U prijavi koju je Jovovićeva proslijedila Miranoviću u novembru prošle godine, a u koju su "Vijesti" imale uvid, navodi se da više od deceniju izložena, u manjem ili većem intenzitetu, kontinuiranom mobingu od strane Koprivice, kao i da su sa tim upoznate kolege sa tog studijskog programa.

Kako navodi Jovovićeva, Koprivica često inicira napade na nju preko pojedinih profesora, kao i da je bilo mnogo situacija u kojima se na sjednicama katedre, režiranim specijalno za nju, osjećala kao da je u nekom "otužnom kafkijanskom procesu".

"Jedan od većih konflikata desio se i uoči mog izbora u zvanje, kada je bezuspješno pokušao da izbjegne da prijavi da sam doktorirala", navela je ona.

Problema je, kako tvrdi ona, bilo i prilikom organizovanja odbrane diplomskih radova kojima je Jovovićeva bila mentor.

U obraćanju Miranoviću ona navodi da je posljednji problem nastao kada je organizovala odbranu diplomskih radova za dvije studentkinje, a u sastavu komisije nije bilo ni Dragana Koprivice, ni njegove supruge Marine Korpivice.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: