Marković obećao da će provjeriti slučaj zapošljavanja Obradovića

Konjević je ocijenio da bi Vlada trebalo da razriješi ministra Osmana Nurkovića ukoliko se dokaže da je u ovom slučaju prekršen zakon
57 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Luka Zeković
Duško Marković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2018. 14:17h

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević kazao je da zapošljavanje pravosnažno osuđenog u korupcionaškoj aferi u Ministarstvu saobraćaja dokaz da se ne poštuje vladavina prava, a premijer Duško Marković je obećao da će se pozabaviti da li je bilo propusta u tom slučaju.

"Vijesti" su objavile prošle nedjelje da je Nebojša Obradović nezakonito zaposlen u resoru ministra saobraćaja Osmana Nurkovića.

Obradović je pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja na tri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine, zbog plaćanja partijskog skupa Socijaldemokrata u “Ramadi” novcem preduzeća kojim je rukovodio. Zakon o državnim službenicima i namještenicima predviđa da radni odnos u državnom organu ne može zasnovati kandidat koji je “osuđivan za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu i protiv koga se ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Konjević je ocijenio da bi Vlada trebalo da razriješi ministra Osmana Nurkovića ukoliko se dokaže da je u ovom slučaju prekršen zakon.

„Nurković doslovno poštuje zakon. Moguće da je bilo propusta. Zatražiću od ministra detaljnu informaciju o konkretnom slučaju,“ kazao je Marković, dodajući da „ne treba nekoga ko je pogriješio obilježiti žutom trakom“.

Bonus video: