Stotine građana plesalo na Trgu republike

Svoj doprinos globalnoj kampanji "Milijarda ustaje" plesom su dali i profesorica muzike Zoja Đurović, glumci Slavko Kalezić i Branimir Popović
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 16:23h

Iako svaka treća osoba u Crnoj Gori ne bi bila spremna da prijavi nasilje u porodici, više stotina građana se danas, plešući na Trgu Republike u Podgorici, pridružilo milijardi ljudi iz preko 200 zemalja i na taj način pružilo podršku svim ženama koje trpe nasilje.

Video: Zoran Bojović

Višečasovno okupljanje počelo je i prije 14 časova, a osim najavljenih pripadnica Sigurne ženske kuće, UNDP-ja, skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost na Trgu su plesali i predstavnici javnog života, ali i političari i državni funkcioneri.

Podršku svim žrtvama nasilja, posebno ženama, dali su između ostalih i pomoćnik ministra za manjinska prava Sabahudin Delić, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Šućko Baković, kao i dio poslanica i poslanika Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore, koji se nijesu značajnije uključivali u koreografiju.

Svoj doprinos globalnoj kampanji "Milijarda ustaje" plesom su dali i profesorica muzike Zoja Đurović, glumci Slavko Kalezić i Branimir Popović, ali i pripadnici LGBT foruma Progres, kao i dio učenika podgoričke Gimnazije.

Galerija

Bonus video: