Rutović ostaje direktorica Televizije Crne Gore

Nije tajna da generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić i Rutovićeva nijesu uvjek bili u najboljim odnosima, ali je teško očekivati da Vojvodić poništi ovaj i raspiše novi konkurs
110 pregleda 24 komentar(a)
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.02.2013. 09:30h

Dosadašnja direktorica Televizije Crne Gore Radojka Rutović jedina se prijavila na konkurs za to mjesto, potvrđeno je “Vijestima” u TVCG.

Konkurs, koji je generalni direktor Javnog servisa Rade Vojvodić raspisao u januaru, je završen, tako da će Vojvodić ubrzo morati da donese odluku o imenovanju direktora TVCG, koji je faktički glavni urednik Javnog servisa.

Nije tajna da Vojvodić i Rutovićeva nijesu uvjek bili u najboljim odnosima, ali je teško očekivati da Vojvodić poništi ovaj i raspiše novi konkurs.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović tražio je u januaru od Vojvodića da nađe drugog glavnog urednika TVCG, tvrdeći da RTCG mora da doživi ozbiljne kadrovske i tehnološke promjene ukoliko želi da bude javni servis svih građana i građanki.

Đurović je tada kazao da pitanje poboljšanja informativnog programa RTCG mora biti vezano za izbor novog direktora/ke, da se nada da će se Vojvodić voditi razumnim i mjerljivim kriterijumima, da suštinske promjene mora pretrpjeti informativni program jer je on još jednostran i naklonjen vladajućoj eliti, što su pokazali i rezultati istraživanja javnog mnjenja o RTCG...

Savjet RTCG je usvojio Vojvodićev izvještaj o radu u prošloj godini, kao i finansijski plan za 2013. U finansijskom planu, umjesto prvobitno planiranog gubitka od 2,5 miliona, predviđa se dobitak od 250.000 eura.

Kako je “Vijestima” saopšteno iz RTCG, poslovanje sa plusom se očekuje zato što će Vlada, kako je predviđeno Zakonom o budžetu, sa 2,4 miliona eura pokriti troškove RTCG iz prošle godine. U odnosu na prvobitni finansijski plan, predviđeno je smanjenje još nekih troškova i veći prihod od marketinga (1,4 miliona).

RTCG, mimo ovih 2,4 miliona, iz budžeta će dobiti nešto manje od 7,2 miliona eura. Predviđeno je da na lična primanja bude potrošeno oko 3,8 miliona eura, a za proizvodnju programa oko 6,6 miliona.

Bonus video: