Bjelopoljsko Malo polje: Zaraza u blizini kuća

Mještanin čija je kuća blizu kanalizacije kazao je da su zbog nezainteresovanosti nadležnih da riješe problem otpadnih voda, prinuđeni da udišu nesnošljiv smrad
2 komentar(a)
Malo Polje, Foto: Beća Čoković
Malo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 12.02.2013. 16:07h

Mještani dijela Ulice 3. sandžačke u Malom Polju pored magistralnog puta Bijelo Polje-Ribarevine, upozoravaju nadležne na ozbiljan ekološko –komunalni problem koji imaju sa otvorenom kanalizacijom koja otiče prema Limu.

Mještanin čija je kuća blizu kanalizacije kazao je da su zbog nezainteresovanosti nadležnih da riješe problem otpadnih voda, prinuđeni da udišu nesnošljiv smrad.

“Fekalije iz naselja Rasadnik izlivaju se iznad naših kuća i to je zaista ružna slika i nepodnošljiv miris ne samo za nas koji tu živimo već i za brojne prolaznike, jer se radi o frekventnoj saobraćajnoj dionici. Srećna okolnost je da su trenutno niske temperature, jer bi, u suprotnom, to mjesto predstavljalo potencijalno izvorište zaraze”, kazao je sagovornik “Vijesti“.

On smatra da je privremeno rješenje do izgradnje najavljenog gradskog kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, da se vode koje protiču kroz naselje adekvatnim cijevima odvedu do Lima.

Komunalni inspektor Vojislav Kljajević potvrdio je da su upoznati sa problemom otpadnih voda na tom potezu, navodeći da je u toku procedura da se to riješi.

“Svjesni smo činjenice da je gradu potreban kolektor gdje bi se sakupljale sve otpadne vode, ali za njegovu realizaciju čiji je početak najavljen u dogledno vrijeme, potrebna su velika ulaganja. U međuvremenu, nadležne službe treba da se usmjere na saniranje problema otpadnih voda na mjestima gdje su prisutne”, kazao je Kljajević.

Bonus video: