Poljaci zainteresovani za ulaganja u infrastrukturne projekte

"Brajović predočio gostima trenutni status projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare ističući da smo u završnoj fazi razgovora sa tri najozbiljnija kandidata"
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2013. 17:50h

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je predstavnike POL-DROG-a, vodeće poljske kompanije za izgradnju autoputeva i puteva, koji su izrazili zainteresovanost za razvojne infrastrukturne projekte, u prvom redu za izgradnju autoputa Bar-Boljare, Jadransko-Jonskog autoputa i brze saobraćajnice duž primorja, što uključuje i izgradnju zaobilaznica oko gradova.

"Ministar Brajović predočio je gostima trenutni status projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare ističući da smo u završnoj fazi razgovora sa tri najozbiljnija kandidata: Kineski partneri, Bektel-Enka (američko–turski konzorcijum) i Evropska investiciona banka (EIB). Posebno je istakao veličinu tog projekta i budžetska ograničenja države, a takođe i faktore koje smo budućim partnerima naveli kao odlučujuće kod odabira (brzina početka izgradnje i završetka projekta i finansijske mogućnosti). Sagovornici su zaključili da u narednom periodu detaljnije razmotre mogućnosti saradnje kada je riječ o projektima u putnoj infrastrukturi", navodi se u saopštenju ministarstva.

Bonus video: