Bošković u Plavu: Prioritet nova radna mjesta

Predsjednik Opštine Orhan Šahmanović rekao je da lokalna samouprava nastoji da omogući povoljne uslove za otvaranje novih radnih mjesta
3 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Predrag Bošković, Foto: Amil Ibrahimagić
Orhan Šahmanović, Predrag Bošković, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 06.02.2013. 13:36h

Vlada preduzima niz mjera kako bi se ublažile posljedice ekonomske krize. Naš cilj je da svedemo nezaposlenost na najmanju moguću mjeru, a posebno da damo priliku mladim ljudima da se nakon školovanja osposobe za samostalno izvršavanje zadataka.

Osim toga, radi se i na izmjenama sistema socijalne i dječije zaštite, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković prilikom posjete Plavu.

Predsjednik Opštine Orhan Šahmanović rekao je da lokalna samouprava nastoji da omogući povoljne uslove za otvaranje novih radnih mjesta.

„Zahvaljujući Vladinom programu stručnog osposobljavanja, u plavskoj Opštini 50 mladih lljudi je dobilo mogućnost da stečeno znanje na fakultetima primijeni u praksi. Desetoro njih angažovano je u lokalnoj samoupravi“, kazao je Šahmanović.

On i Bošković su zaključili da je odnos Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama „Lipa“, kao i lokalne samouprave i resornog ministarstva, primjer dobre saradnje u oblasti socijalne i dječije zaštite, te da će biti nastavljena kako bi “postigli dalji socio-ekonomski razvoj i unaprijedili kvalitet života građana”.

Bonus video: