Komisija ispituje je li Radomir Vuković preminuo zbog greške

Porodica iz Podgorice krivi ljekare Urgentnog centra za nemar
670 pregleda 2 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2013. 20:48h

Porodica pokojnog Radomira Vukovića (67), dugogodišnjeg radnika Kliničkog centra, koji je preminuo 15. januara, tvrdi da je osoblje Kliničkog centra napravilo propust u liječenju.

Kako je kazala Marija Vuković, kćerka preminulog, za neadekvatno liječenje i nemaran odnos porodica krivi ljekare Urgentnog centra dr Nebojšu Brnovića i dr Sinana Eća.

“Radomir je u petak 28. decembra prošle godine došao u Urgentni nakon što je hitno upućen ambulantnim kolima iz Doma zdravlja u Tološima u pratnji medicinske sestre. Brnović ga je primio, jer se žalio na bolove u vratu i u grudima, nakon čega su urađeni nalazi koji su ukazivali na povišene srčane enzime, a samim tim i na predinfarktno stanje”, smatra Vuković.

Ona je napomenula da su EKG i pritisak bili uredni, nakon čega je pušten kući: “Brnović mu zakazuje pregled za subotu 29. decembra. Pokojni Radomir se ponovo žalio na bol u vratu i grudima. Ponovo su rađeni nalazi EKG i mjeren pritisak, koji su bili uredni, ali su enzimi bili povišeni”.

Opet je vraćen kući nakon pregleda, da bi istog dana doživio jaki infarkt i završio u Urgentnom centru klinički mrtav.

“Nakon reanimacije je prebačen u Koronarnu jedinicu u dubokoj komi. Umro je 15. januara. Ovo je još jedan dokaz kako se nekorektnim i nemarnim odnosom ljekara uništio jedan ljudski život”, kazala je Marija Vuković, najavljujući da će se porodica žaliti Ljekarskoj komori i sudu.

Iz Kliničkog centra su kazali da je porodica Vuković uputila dopis direktoru Kliničkog centra dr Milanu Mijoviću, koji je predmet uputio Komisiji za kontrolu kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga na dalje postupanje.

“Komisija će u skladu sa svojim nadležnostima isti razmatrati i dati svoje stručno mišljenje. U zavisnosti od stručnog mišljenja Komisije, preduzećemo sve dalje aktivnosti u skladu sa zakonom i nadležnostima”, kazali su iz Kliničkog centra, napominjujući da saosjećaju s porodicom.

Bonus video: