Savjet RTCG: Ispitati otpremnine i mijenjati program

Članovi Savjeta su predložili da se u tim novim redakcijama zaposle postojeći kadrovi iz RTCG
4 komentar(a)
Savjet RTCG, Foto: Luka Zeković
Savjet RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.02.2013. 16:56h

RTCG će, na osnovu rezultata istraživanja Ipsos Stratedžik Marketinga o gledanosti te kuće, uvesti izmjene u programski sadržaj, uključujući i otvaranje ekonomske redakcije, saopšteno je na sjednici Savjeta RTCG.

Članovi Savjeta su predložili da se u tim novim redakcijama zaposle postojeći kadrovi iz RTCG, kojih, kako ocjenjuju ima dovoljno. Članovi Savjeta su saglasni i da treba ispitati ko je dobio otpremnine, kako se RTCG ne bi zaduživala dajući otpremnine kvalitetnim kadrovima da bi na kraju zapošljavali nekvalitetne.

Na Sjednici je usvojen Pravilnik o dijelu zarade po osnovu ostvarenih rezultata u radu, kojim je predviđeno da se nakon tri mjeseca dobiju podaci o tome koji zapošljeni ne ispunjavaju normu. Prema ocjeni članova Savjeta, to bi trebalo da bude osnov za makar djelimično riješavanje pitanja viška zapošljenih.

Zbog odsustva generalnog direktora Rada Vojvodića i člana Savjeta Veselina Vujanovića, članovi tog tijela nijesu raspravljali o prijedloga Finansijskog plana za 2013.godinu niti o Izvještaju o radu generalnog direktora za prethodnu godinu.

Bonus video: