Problemi porodice Korać

Da mu nasljednici Danilo, Davor i Dušanka ne bi ostali gladni, Vuko se snalazi na razne načine
78 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 11:56h

Vuko Korać je samohrani otac troje maloljetne djece. Bez zaposlenja, sa malom nadoknadom od socijalnog, osjeća svu muku života, baš kao i njegovi nasljednici Danilo, Davor i Dušanka kojima je i obična dječja igra često nedostižna.

"Gospodin Korać je sad na potezu i zavisiće i od njegovog angažovanja", rekao je predsjednik opštine

Sa socijalnom pomoći od 150 eura, od čega mora da izdvoji 120 na račun kirije, Vuko Korać vodi najtežu bitku – da prehrani i izvede na put troje djece.

"Ne može se živjet od ovoga", priča Vuko.

Da mu nasljednici Danilo, Davor i Dušanka ne bi ostali gladni, Vuko se snalazi na razne načine.

A, obećanje da će mu pomoći, predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović dao je prije 13 mjeseci, kada je Vuko Jovović došao u žižu javnosti jer je, poslije šest godina, uspio da vrati svoju djecu iz doma „Mladost“ u Bijeloj. Đuranović je, nakon naše posjete i podsjećanja na dato obećanje, povukao i konkretne poteze.

14-godišnji Danilo i sedam godina mlađa sestra Dušanka vode brigu o trošnom domu

"Obavio sam razgovor sa jednim našim ozbiljnim privrednikom sa područje opštine Danilovgrad, saopštili smo mu situaciju. On je spreman, ali normalno nema biranja posla, nego posao koji zaista zahtijeva da se radi puno radno vrijeme i posao koji će u svakom slučaju obezbjeđivati redovnu platu.

Gospodin Korać je sad na potezu i zavisiće i od njegovog angažovanja", rekao je predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Dok im otac nadnicom zarađuje za najosnovnije potrebe, 14-godišnji Danilo i sedam godina mlađa sestra Dušanka vode brigu o trošnom domu.

"Pomažem tati, on kad radi onda ja sredim kuću, pomognem bratu i sestri koliko mogu, i tati da mu olakšam pošto on nekad kad ima posla dugo radi", kaže Danilo.

Bratu i sestri pomogao bi Davor, ali ovaj učenik petog razreda poslednja dva mjeseca muči drugu muku. Loši uslovi života donijeli su infekciju i bolest kože.

Galerija

Bonus video: