RTCG će faliti 2,5 miliona

Član Savjeta RTCG Goran Đurović rekao je “Vijestima” da se zbog nepovoljnih uslova poslovanja očekuje da će prihodi od marketinga biti manji nego ranije
0 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Đurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.02.2013. 10:22h

Savjet Radio-televizije Crne Gore razmatraće se danas predlog Finansijskog plana za 2013. godinu, kojim je predviđeno da će iz državnog budžeta RTCG dobiti nešto manje od 7,2 miliona eura. Predviđeno je da na lična primanja bude potrošeno oko 3,8 miliona eura, a za proizvodnju programa oko 6,6 miliona.

Član Savjeta RTCG Goran Đurović rekao je “Vijestima” da se zbog nepovoljnih uslova poslovanja očekuje da će prihodi od marketinga biti manji nego ranije i da se od toga očekuje 1,2 miliona eura. Troškovi tekućeg i investicionog održavanja planirani su u iznosu od 171.600, a amortizacija na 982.753 eura.

“Predlogom Finansijskog plana RTCG za 2013. godinu predviđen je deficit od skoro 2,5 miliona eura u ovoj godini. Prema mišljenju menadžementa deficit se može pokriti iz državne pomoći i intenziviranjem pregovora sa Vladom u vezi sa izmjenama postojećih zakonskih rješenja oko načina finansiranja Javnog servisa”, kazao je Đurović.

On je dodao da će iz budžeta, preko Ministrastva kulture biti uplaćeno svega 200.000 za programske sadržaje značajne za razvoj nauke i obrazovanja, kulture, informisanje lica oštećenog sluha i vida i proizvodnju i emitovanje programa na jezicima manjinskih naroda. “Ovi prihodi su u prošloj godini rebalansom budžeta smanjeni sa 400.000 na 200.000, a u 2011. godini su iznosili milion eura”, kazao je Đurović.

Izmjenama Pravilnika o dijelu zarade po osnovu ostvarenih rezultata u radu predviđeno je uvođenje normi rada. Planirano je da se nakon tri mjeseca zna koliki je višak radnika u tom mediju. Planirano je i uvođenje novih redakcija.

Bonus video: