Budva: Gradi se stakleni vidikovac na vrhu Zavale

“Završena je demontaža starih prozora i već početkom februara planiramo da počnemo postavljanje novih stakala”
103 pregleda 7 komentar(a)
stakleni vidikovac, Zavala, Foto: Vuk Lajović
stakleni vidikovac, Zavala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.01.2013. 16:45h

Atraktivna staklena galerija biće izgrađena na vrhu rta Zavala, gdje je započelo spajanje posljednjih etaža triju petospratnih vila koje dominiraju apartmanskim naseljem “Dukljanski vrhovi”.

Prvobitnim projektom rezidencijalnog kompleksa na Zavali, koji objedinjuje 40 vila, nije bilo ni riječi o staklenoj galeriji, ali je novim projektom, čiji je cilj da cijeli kompleks učini što više atraktivnijim, odlučeno da se gradi galerija i spoje najviše vile na vrhu poluostrva.

“Takav vidikovac će omogućiti stanovnicima i gostima kompleksa da uživaju u panoramskom pogledu na budvansku rivijeru i njenu okolinu. Na gradilištu kompleksa je angažovano oko 25 jedinica teških građevinskih mašina. Na terenu radi više od 100 radnika različite kvalifikacije iz kompanije ’Montera’ i oko 20-30 stručnjaka iz kompanija-podizvođača.

Tokom ovog mjeseca radili smo na ojačavanju betonskih konstrukcija na vilama, te na spoljnom uređenju, prije svega saobraćajnica, pješačkih staza, stepenica, terasa, potpornih zidova, kao i na instaliranju kanalizacionih šahtova”, istakao je šef gradilišta, inženjer u “Monteri” Vladan Vuković.

Tokom kišovitih dana, dodao je on, radnici su, uglavnom, bili angažovani na završavanju unutrašnjih radova.

“Završena je demontaža starih prozora i već početkom februara planiramo da počnemo postavljanje novih stakala”, najavio je Vuković.

"Duž obalske linije je predviđena marina sa pristaništem za čamce i jahte, otvorenim bazenom, SPA centrom, restoranima i binom za koncerte..."

Kako se navodi u novoobjavljenom projektu uređenja “Dukljanskih vrtova”, kompleks je podijeljen na nekoliko zona.

“U zoni za djecu će se urediti dječije igralište sa kompletnim mobilijarom. Zona zelenog parka će se sastojati od više pješačkih staza opremljenih savremenim dizajnerskim pergolama. Duž obalske linije je predviđena marina sa pristaništem za čamce i jahte, otvorenim bazenom, SPA centrom, restoranima i binom za koncerte. Projektom pejzažnog uređenja je predviđen maksimalan broj objekata namijenjenih za komforan odmor i rekreaciju. Svi dekorativni elementi su harmonično usklađeni i ističu jedinstven i moderan stil kompleksa. Posebna pažnja je poklonjena osvjetljenju stepeništa, podzemnih komunikacija i pješačkih staza. Prilikom izrade projekta pejzažnog uređenja maksimalno su iskorišćeni prirodni uslovi - reljef, bujno zelenilo i blizina mora”, navodi se na sajtu.

Bonus video: