Inspektor pljevaljskim taksistima: Kršite zakon!

"Taksisti krše zakon a to što oni misle je njihova stvar. Imaju pravo da se žale ali ne mogu preuzimati putnike linijskim prevoznicima"
70 pregleda 0 komentar(a)
taksi, Foto: Shutterstock.com
taksi, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.01.2013. 15:30h

Glavni inspektor drumskog saobraćaja Ljubiša Živaljević izjavio je da će akcija protiv pljevaljskih taksista, koji protestuju protiv odluke nadležnih da ne mogu istog putnika prevesti do Podgorice i vratiti u Pljevlja, trajati još pola godine dok se taj problem konačno ne riješi.

Živaljević je poručio taksistima da su pljevaljske linijske pevoznike doveli do ruba egzistencije jer presreću putnike van stanice.

"Taksisti krše zakon a to što oni misle je njihova stvar. Imaju pravo da se žale ali ne mogu preuzimati putnike linijskim prevoznicima. Voze ispred njih, preuzmu im putnike i još im se smiju. Oni ne vraćaju iste putnike koje su dovezli do Podgorice i to rade posljednju godinu i po. Radimo po nalogu ministra a akcija će trajati još pola godine. A taksisti mogu glavom kroz zid ako tako žele“, rekao je Živaljević.

Pljevaljski taksisti najvili tužbu: Inspektor nas ostavlja bez hljeba >>>

Inspektori drumskog saobraćaja u pratnji policije zaustavili su kolonu pljevaljskih taksista u mjestu Potoci, na par kilometara od Bioča, kontrolisali posjeduju li licence i prevoze li putnike.

Inspektori su saopštili da nema osnova za kažnjavanje iako je u jednom taksi vozilu bio putnik.

Taksistima su do sada nekoliko puta novčano kažnjavani, pojedinačno od 1.500 do 6.000 eura, ali još nijesu, kako kažu, dobili ročište za suđenje.

Bonus video: