Dug "Vodovodu" dostigao 9,5 miliona eura

Kliničko-bolnički centar (KBC), Dom učenika i studenata i Radio-televizija Crne Gore (RTCG) i dalje su najveći dužnici
0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2013. 19:43h

Ukupan dug za utrošenu vodu iznosi oko 9,5 miliona eura, milion više nego 30. septembra prošle godine.

Portparolka “Vodovoda” Nataša Novaković saopštila je “Vijestima” da, zaključno sa jučerašnjim danom, građani duguju 6.015.426, a pravna lica 3.472.788 eura.

Kliničko-bolnički centar (KBC), Dom učenika i studenata i Radio-televizija Crne Gore (RTCG) i dalje su najveći dužnici JP “Vodovod i kanalaizacija”.

KBCG za utrošenu vodu duguje više od 374 hiljade eura, Dom učenika i studenata skoro 202 hiljade, a RTCG 107 hiljada, saopštila je Novaković.

Među većim dužnicima su JP “Sportski objekti” sa skoro 83 hiljade eura i Prirodno-matematički fakultet (PMF) sa više od 38 hiljada.

KBCG za utrošenu vodu duguje više od 374 hiljade eura, Dom učenika i studenata skoro 202 hiljade, a RTCG 107 hiljada

Iako u “Vodovodu” tvrde da djelimično izmiruju obaveze, na listi najvećih dužnika su iste ustanove kao i ljetos, s tim da se njihov dug za utrošenu vodu u međuvremenu i povećao.

Dug KBCG prije četiri mjeseca iznosio je oko 330 hiljada eura, Dom učenika i studenata dugovao je oko 130, RTCG oko 90, “Sportski objekti” oko 77, a PMF 36 hiljada eura.

Direktor RTCG Rade Vojvodić tada je kazao da je razlog zbog kojeg imaju veliki dug to što im “Vodovod” naplaćuje skuplju, industrijsku vodu.

Direktor Doma studenata i učenika Radoslav Jovanović pojasnio je da je Ministarstvo prosvjete dužno da plati račune za vodu koju utroše svi domovi u Crnoj Gori.

Zaključno sa 30. septembrom prošle godine, građani su za vodu dugovali više od pet, a pravna lica oko 3,5 miliona eura.

Bonus video: