Mijović nije politički diskriminisana

Mijovićeva je tužila državu i Ministarstvo zbog diskriminacije po osnovu političkog opredjeljenja, odnosno neopredjeljenja
2297 pregleda 4 komentar(a)
Tražiće ponavljanje postupka: Mijović, Foto: Gov.me
Tražiće ponavljanje postupka: Mijović, Foto: Gov.me

Kandidatkinja za direktorku vrtića “Đina Vrbica” Milena Mijović nije politički diskriminisana, a na čelu tog vrtića ostaće sadašnji direktor Vuk Stanišić.

Tako je podgorički Viši sud potvrdio odluku sutkinje danilovgradskog Osnovnog suda Nine Radunović, koja je u ponovljenom postupku odlučila da Ministarstvo prosvjete i država nijesu politički diskriminisali Mijović prilikom njenog učestvovanja u izboru za direktora te institucije.

Mijovićeva je tužila državu i Ministarstvo zbog diskriminacije po osnovu političkog opredjeljenja, odnosno neopredjeljenja.

Radunović je u prvoj presudi zaključila da Mijović jeste diskriminisana, ali je tu odluku ukinuo Viši sud. Mijović je tvrdila da, prije donošenja odluke o izboru direktora, nije pristala da bude član nijedne političke partije, da je javno iznosila mišljenje o društvenim anomalijama, da je za vrijeme obavljanja poslova v.d. direktora JPU “Đina Vrbica” javno obećala zaposlenima u toj ustanovi da će u slučaju da bude izabrana za direktora prekinuti praksu zapošljavanja na određeno vrijeme suprotno zakonu,...

Bonus video: