Veljović: Neću konkurisati za direktora Uprave policije

On je podsjetio da je u službi bezbjednosti radio punih 20 godina, na značajnim i odgovornim dužnostima
25 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Veselin Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2013. 15:25h

Nekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović poručio je da neće ponovo konkurisati za tu funkciju, a jedan od razloga za to je, kako je naveo, neprimjerena, osmišljena i zlonamjerna haranga pojedinih medija prema njemu.

Veljović je kazao da želi da se dokaže i afirmiše i u drugim profesionalnim sferama djelovanja

Veljović je agenciji MINA rekao da je više razloga koji su ga naveli na takvu odluku.

„Ali je, svakako, jedan od njih neprimjerena, osmišljena i zlonamjerna haranga pojedinih medija, ali i drugih subjekata, koja se dugi niz godina vodila protiv mene, bez realnih, objektivnih i profesionalnih razloga, a da ne govorim o kodeksu profesionalne etike“, pojasnio je Veljović.

On je podsjetio da je u službi bezbjednosti radio punih 20 godina, na značajnim i odgovornim dužnostima, u složenim bezbjednosnim i političkim prilikama.

„Bio sam akter gotovo svih značajnih bezbjednosnih iskušenja, a u velikom broju njih i lično rukovodio i, po sopstvenoj procjeni, ali i ocjeni relevantnih nadležnih subjekat, ostvario značajne rezultate“, dodao je Veljović.

Veljović je bio direktor Uprave policije do decembra 2011. godine, kada je imenovan za savjetnika predsjednika Crne Gore

On je ocijenio da je policijska organizacija, za vrijeme njegovog rukovođenja, ostvarila progres u gotovo svim oblastima o čemu, kako je kazao, postoje zvanični izvještaji, i da je crnogorska policija prepoznata kao pouzdan partner regionalne saradnje.

Veljović je kazao da želi da se dokaže i afirmiše i u drugim profesionalnim sferama djelovanja.

„Vjerujem da će buduće rukovodstvo policijske organizacije nastaviti reforme i osnažiti ulogu policije kao servisa građana u procesu evropskih i NATO integracija, kao snažnu garanciju bezbjednosti naše države i osjećaja bezbjednosti svih građana“, zaključio je on.

Veljović je bio direktor Uprave policije do decembra 2011. godine, kada je imenovan za savjetnika predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost, a na čelo Uprave došao je Božidar Vuksanović.

Konkurs za direktora Uprave policije raspisan je 15. janura, a biće zaključen 4. februara.

Bonus video: