Stočar vezao tri krave ispred zgrade Opštine Nikšić zbog neisplaćenih premija

Darmanović je poručio gradonačelniku Nebojši Radojičiću da mu on "nahrani krave i da ih pomuze"
228 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 17:54h

Stočar Goran Darmanović iz nikšićkog naselja Rastoci, koji je danas oko podne svezao tri krave ispred glavnog ulaza u zgradu Skupštine opštine i otišao, kazao je da je to uradio iz protesta jer mu lokalna uprava duguje četiri hiljade eura na račun premija u tri mljekare.

Darmanović je novinarima kazao da je to učinio jer više ne može da prehranjuje krave, i najavio da će pustiti i preostalih 40 i srušiti farmu.

„Uzalud sam tražio veze da mi opština pomogne i uplati četiri hiljade eura na račun premija, da bih kupio dva šlepera sijena. U posljednjih šest mjeseci sa porodicom radim 16 sati dnevno, ali uzalud“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, tovar sijena je ljetos bio 15, a sada je 40 eura, a on je bio prinuđen da kupi 60 tovara, koliko mjesečno treba da se prehrane krave.

Darmanović tvrdi da je za posljednjih pet mjeseci izgubio deset hiljada eura zbog rasta cijena sijena i koncentrata, što se, kako je kazao, ne bi desilo da je od opštine ljetos dobio pomoć zbog suše, koju su druge lokalne uprave davale.

On je optužio Opštinu da mu je kvadrat zemlje u drugoj zoni za put do farme naplaćivala po 38, dok je za ostale mještanea cijena bila 19,26 eura.

„Farmu sam napravio prije osam godina kada sam, poslije 25 godina staža, prodao radno mjesto u Željezari za 7,4 hiljade EUR, a sada je uništena“, kazao je Darmanović.

Iz Opštine tvrde da Darmanoviću duguju jedino 159 eura na ime subvencija za mlijeko u mljekari u kojoj je bio kooperant, i koja se opštini prije tri mjeseca javila za naplatu tog iznosa.

Prema njihovim riječima, Darmanović Opštini duguje oko pet hiljada eura za komunalije za objekte na farmi.

„Prvo je dugovao oko 15 hiljada eura, ali mu je Ministarstvo poljoprivrede prije nekoliko godina pomoglo sa deset hiljada za razvoj farme, nakon čega je dug umanjen. Dobijao je od nas više puta pomoć, ali više ne možemo zbog teške situacije“, naveli su iz Opštine.

Darmanović je uputio ružne riječi čelnicima lokalne uprave, poručujući odlazećem gradonačelniku Nebojši Radojičiću da mu on "nahrani krave i da ih pomuze".

Galerija

Bonus video: