SUBNOR uručio Povelju za zasluge Milici Pejanović-Đurišić

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Povelju je Pejanović Đurišić uručio predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Andrija Nikolić, povodom 70 godina borbe nad fašizmom
61 pregleda 0 komentar(a)
Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Luka Zeković
Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.01.2013. 16:49h

Predstavnici Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata (SUBNOR) i antifašista uručili su danas ministarki odbrane, Milici Pejanović Đurišić, Povelju za zasluge u razvoju i unaprijeđenju antifašizma u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Povelju je Pejanović Đurišić uručio predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Andrija Nikolić, povodom 70 godina borbe nad fašizmom.

Ministarki odbrane, kao i načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Draganu Samardžiću, uručena je i spomen medalja povodom 70 godina 13-julskog ustanka ministru, dok su načelnik Štaba Generalštaba VCG Zoran Lazarević i pukovnik u penziji Rifet Kosovac dobili plakete za zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma.

„Predstavnici SUBNOR-a i antifašista Crne Gore iskazali su poštovanje i zahvalnost za saradnju i podršku koju im je u prethodnom periodu pružilo Ministarstvo odbrane“, kaže se u saopštenju.

Samardžić je, kako se navodi, zahvalio na priznanjima, istakavši da antifašizam predstavlja temeljnu vrijednost crnogorskog društva.

Bonus video: