Dr Čurović-Popović: Dječak nije bio za bolnicu

"Toga dana nijesam izjavila da neću da primim dječaka u bolnicu zato što je pacijent druge doktorke"
397 pregleda 16 komentar(a)
Dječja klinika, Institut za bolesti djece, Foto: Boris Pejović
Dječja klinika, Institut za bolesti djece, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2013. 13:23h

Povodom optužbi oca maloljetnog V. B., Miraša Bulatovića, da je njegovom sinu uskraćena ljekarska pomoć, reagovali su ljekarka Nataša Čurović - Popović, kao i medicinske sestre na odjeljenju Endokrinologije Instituta za dječje bolesti.

Ljekarka Čurović - Popović tvrdi da je dječaku pružena pomoć, te da nalazi nijesu ukazivali da je potrebna hitna hospitalizacija.

"Prema važećim protokolima visoka glikemija, uz negativne ketone u urinu, nisu indikacija za hitnu hospitalizaciju, posebno što se ovdje radi o dječaku koji boluje od dijabetesa pet godina, a ne o novootkrivenom pacijentu", kazala je Čurović - Popović.

Ona je napomenula da je samo korigovala terapiju, u dogovoru s ocem dječaka, i da tokom pregleda nije bilo ikakvih nesuglasica:

"Toga dana nijesam izjavila da neću da primim dječaka u bolnicu zato što je pacijent druge doktorke. U medicinskoj dokumetaciji IBD-a lako se može provjeriti da sam svu djecu, bez obzira na to čiji pacijenti bili, uvijek, pa znači i tih dana, primila na bolničko liječenje, ako je to bilo indikovano".

Dr je kazala da je samo korigovala terapiju, u dogovoru s ocem dječaka, i da tokom pregleda nije bilo ikakvih nesuglasica

Ljekarka je kazala da je dječak dobio uput za hitno bolničko liječenje 27. februara 2012. godine, dok se u endokrinološku ambulantu javio četiri dana kasnije: "Uvidom u medicinsku dokumentaciju vidjela sam da je B. V. 13. 03. 2012. bio na kontrolnom pregledu kod ordinirajućeg doktora i da ni tada nije procijenjeno da je dječak za hospitalizaciju iako je regulacija osnovne bolesti i dalje bila nepromijenjena".

Medicinske sestre Biljana Kraljević, Sofija Bjelobrković i Katarina Dragojević poslale su reagovanje kojim potvrđuju priču ljekara te ustanove da je ispoštovana sva procedura, te da nije bilo razloga za bolničko liječenje dječaka.

Bonus video: