CGES: Andrijevici i Plavu stiže struja

Tešku situaciju na terenu usložili su loši vremenski uslovi na Trešnjeviku, težak teren i ozbiljni kvarovi
50 pregleda 1 komentar(a)
Plav nevrijeme, Foto: Amil Ibrahimagić
Plav nevrijeme, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 20.01.2013. 19:53h

Andrijevica i Plava dobiće struju tokom noći ili sjutra u prijepodnevnim satima, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

“Ekipe CGES-a danas su nadljudskim naporima uspjele sanirati dobar dio dalekovodne linije između Berana i Andrijevice, ali im predstoji još oko pet do šest sati rada da bi konzumna područja Andrijevice i Plava dobila struju- tokom noći ili sjutra u prijepodnevnim satima”, kaže se u saopštenju te kompanije.

Kako se navodi, tešku situaciju na terenu usložili su loši vremenski uslovi na Trešnjeviku, težak teren i ozbiljni kvarovi koji su identifikovani na tom dijelu trase, ali i na drugim lokalitetima blizu Mateševa i Veruše.

Iz CGES zahvalili su lokalnom stanovništvu na razumijevanju i pomoći ekipama na terenu

I CGES su podsjetili da su van pogona dalekovodi Berane-Andrijevica i Andrijevica-Trebješica.

“Kada je riječ o prvom vazdušnom vodu, van funkcije je zbog rušenja šest stubova, što je dominantno uzrokovano krađom pozicija potpomognuto obimnim snijegom. To je za posljedicu imalo ugrožavanje opšte bezbjednosti- pad užeta na magistralu i ometanje vršenja javne usluge- šestodnevni prekid u napajanju strujom”, kaže se u saopštenju.

Iz CGES zahvalili su lokalnom stanovništvu na razumijevanju i pomoći ekipama na terenu.

Oni su navel da je napajanje u drugim opštinama stabilno.

Bonus video: