Samardžić: Ljekarska pomoć je pružena dječaku

“Miraš Bulatović me optužuju da sam dana 01. 03. 2012. odbila da primim dijete na odjeljenje, što je naravno najvulgarnija laž"
110 pregleda 5 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.01.2013. 08:15h

Ljekarka Instituta za bolesti djece dr Mira Samardžić demantovala je tvrdnje NVO Krug života i Miraša Bulatovića da nije pružila ljekarsku pomoć dječaku V. B. iz Bijelog Polja i da nema zvanje endokrinologa.

Ona u opširnom reagovanju, između ostalog, navodi: “Miraš Bulatović me optužuju da sam dana 01. 03. 2012. odbila da primim dijete na odjeljenje, što je naravno najvulgarnija laž. Toga dana nisam radila u ambulanti, sa čim je Miraš Bulatović, otac djeteta, bio upoznat. Raspored rada u ambulanti i raspored konsultacija u prijemnoj ambulanti je javno istaknut“.

Odbili da prime dijete u KBC, roditelji morali da ga vode u Srbiju >>>

Samardžić je ponovila da je njena koleginica uradila nalaze, koji nijesu pokazivali da je hospitalizacija neophodna.

"Pošto ovo medijsko zlostavljanje ima sudski epilog, dr N. Popović i ja ćemo zahtijevati da ljekari Opšte bolnice Pančevo (iako ne postoji medicinska dokumentacija da je dijete liječeno u toj bolnici) i kolege iz referentnih centara iz okruženja daju drugo mišljenje o ovoj situaciji“, piše u reagovanju.

Ona je odbacila navode da se lažno predstavlja kao endokrinolog, navodeći da o tome svjedoči i licenca koju joj je izdala Ljekarska komora kao specijalisti peridijatru-endokrinologu.

Bonus video: