Andrijevica i Plav i dalje bez struje

"Večeras će pod napon biti pušten samo prvi dio dalekovoda do Trebješice koji neće omogućiti napajanje Andrijevice"
5 komentar(a)
Plav nevrijeme, Foto: Amil Ibrahimagić
Plav nevrijeme, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 17.01.2013. 17:25h

U ovom trenutku bez napajanja električnom energijom su i dalje konzumna područja Andrijevice i Plava, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema CGES.

Iz te kompanije su naglasili da su ekipe održavanja iz Nikšića, Podgorice i Bijelog Polja od ranih jutarnjih časova na terenu, odnosno potezu od Andrijevice do Podgorice.

"Njihov prolazak kroz trasu dalekovoda uveliko otežava nepristupačan teren, pješačenje kroz duboki snijeg sa opremom koja je izuzetno teška a koju je neophodno imati prilikom sanacije kvara“, ističu iz EPCG.

Zbog vrlo teških vremenskih uslova na Trešnjeviku i ozbiljnih kvarova koji su identifikovani na tom dijelu trase, ali i na drugim lokalitetima blizu Mateševa i Veruše, ekipe CGES-a nijesu uspjele da saniraju kvarove , tako da će žitelji Andrijevice i Plava i ovu noć dočekati u mraku.

"Večeras će pod napon biti pušten samo prvi dio dalekovoda do Trebješice koji neće omogućiti napajanje Andrijevice. Rano izjutra, 18. januara, ekipe CGES-a, potpomognute kolegama iz okruženja, daće svoj maksimum kako bi uspostavile normalno napajanje električnom energijom ovih konzumnih područja“, kažu iz EPCG-a.

I pored toga što je deset dalekovoda van pogona, ipak samo jedan 110 kV vod bitno utiče na uredno napajanje električnom energijom.

Bonus video: