Otežano čišćenje snijega i usporen saobraćaj u Plavu

Dodatne sniježne padavine probudile su sumnje građana da neće tako brzo dobiti struju, koje na području plavske opštine nema od utorka
124 pregleda 1 komentar(a)
plav, snijeg, Foto: Aida Sadiković
plav, snijeg, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 17.01.2013. 16:15h

Tokom dana na teritoriji opštine Plav palo je novih 20 centimetara snijega, što je otežalo čišćnje snijega i usporilo saobraćaj.

Dodatne sniježne padavine probudile su sumnje građana da neće tako brzo dobiti struju, koje na području plavske opštine nema od utorka. Gradonačelnik Plava Orhan Šahmanović kazao je da se nadaju da će dio opštine večeras dobiti struju.

"Imali smo kontakta sa ED Berane i njenim direktorom Sašom Pešićem, od kojeg smo dobili informaciju da su ekipe maksimalno angažovane i da se nadaju da će i pored vremenskih neprilika i brojnih kvarova, večeras uspijeti da dio opštine dobije struju. Gradski putevi su prohodni i nema zastoja u saobraćaju", kazao je Šahmanović.

Iz opštinskog tima za upravljanje u vanrednim sitiacijama rečeno je da su danas prioritet u čišćenju seoski putevi

Novi traktor-čistač koji je opština od Vlade dobila, a kojim upravlja Sluba zaštite je drugi dan na opravci.

"Naše vozilo za čišćenje snijega je u kvaru i pokučavamo ga osposobiti i staviti u funkciju. Radi se o popucalim šrafovima koji drže držač noža za čišćenje. Imali smo jednu intervenciju izvlačenje vozila u saradnji sa JP Komunalno", kazao je načelnik službe Abedin Musić.

Iz opštinskog tima za upravljanje u vanrednim sitiacijama rečeno je da su danas prioritet u čišćenju seoski putevi. Ipak brojni građani ove opštine nezadovoljni su stanjem na elektrodistributivnoj mreži, jer je struja u ovoj opštini nestala u jutarnjim časovima u utorak, što im je stvorilo velike probleme.

Bonus video: