Više gradova bez struje zbog nevremena

Struje od utorka veče nema na području Kolašina, zbog kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, kao ni u Plužinama zbog kvarova na dalekovodima Brezna-Plužine i Pljevlja-Plužine
5 komentar(a)
struja, Foto: Arhiva Vijesti
struja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.01.2013. 12:51h

Više crnogorskih gradova nema struju zbog kvarova koji su nastali usljed nevremena, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Struje od utorka veče nema na području Kolašina, zbog kvara na dalekovodu Mojkovac-Kolašin, kao ni u Plužinama zbog kvarova na dalekovodima Brezna-Plužine i Pljevlja-Plužine.

Bez električne energije su i Andrijevica i Plav zbog problema u radu dalekovoda Berane-Andrijevica.

Bez električne energije je i područje Gornjeg Polja, Rastovca, Vidrovana, Jasenovog Polja, područja prema Vukovu i Vučju, kao i Banjsko i Grahovsko područje.

Jutros je došlo i do kvara na dalekovodu Ribarevine-Berane tako da ni Berane i Rožaje nijesu snabdjeveni električnom energijom.

Zbog kvarova na dalekovodima Pljevlja-Žabljak i Nikšić-Brezna bez napajanja su i područja Žabljaka i Šavnika.

U Mojkovcu su grad i prigradska naselja uredno snabdjeveni električnom energijom ali je neredovno snadbijevanje u selima.

Iz Elektroprivrede su naveli da je snijeg donio veće probleme i na području rožajske opštine, gdje 2,3 hiljade potrošača nema struju.

"Došlo je do pada preko 90 stubova na nisko naponskoj mreži i oko 35 visokog napona. Trenutno je 50 trafostanica van pogona. Neočišćeni putevi i neprohodan teren otežavaju rad ekipa, ali će EPCG učiniti sve da se kvarovi saniraju što prije", kaže se u saopštenju EPCG.

Ski staze u Kolašnu ne rade

"U ski centru “Kolašin 1450” staze su spremne ali uslijed nestanka električne energije na teritoriji opštine, žičare trenutno nisu u funkciji" saopšteno je iz ski centra "Kolašin"..

Ski centar “Savin Kuk” i “Vučje” takođe nisu u funkciji zbog otežanih vremenskih uslova.

Bonus video: