Malinaru pomoć iz Njemačke

Seadu Hodžiću prijateljska porodica Brčvak poslala pomoć od 650 eura
108 pregleda 3 komentar(a)
Sead Hodžić, Foto: Jadranka Ćetković
Sead Hodžić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.06.2018. 14:00h

Bjelopoljskom malinaru Seadu Hodžiću juče je stigla pomoć od 650 eura od zemljaka i prijatelja Hačka i Selme Brčvak iz Njemačke, nakon što je dan ranije ovaj humani Bjelopoljac domu starih, vrtiću i Romima poklonio oko 600 kilograma malina.

Hodžić je maline poklonio zbog zastoja u njihovom otkupu koji je trajao tri dana, zbog čega je zajedno sa ostalim malinarima pretrpio štetu.

Ogorčen što je u posao uložio oko 25.000 eura, koje su mu uglavnom pozajmili najbliskiji rođaci iz inostranstva, Hodžić je istakao da je toliko razočaran da ne želi više da se bavi malinarstvom.On je za “Vijesti” kazao da je to bio njegov srećan dan jer je sinovima Harisu i Alenu želio da pokaže kako treba da budu plemeniti u životu.

“Zahvalan sam mojim prijateljima što su mi poslali novac. Više od novca mi znači podrška”, kazao je Hodžić.

Poslije protesta u utorak ispred bjelopoljske Opštine i prosipanja više stotina kilograma malina bjelopoljskog malinara Andrije Delića, problem u otkupu je riješen posredovanjem predsjednika Opštine Petra Smolovića. On je kazao da će sve količine maline biti otkupljene i da više neće biti selektivnog otkupa, kao ni odbijanja hladnjičara da prime robu, osim kada se radi o lošem kvalitetu.On je kazao i da će nakon popunjavanja kapaciteta hladnjača u Bijelom Polju i Pljevljima maline po potrebi odvoziti u hladnjače Volija i Lakovića u Podgorici

Za sada nije poznato koliku su štetu pretrpjeli malinari zbog zastoja u otkupu. Oni očekuju da će opština formirati komisiju koja će utvrditi visinu štete koju su pretrpjeli.

Bonus video: