Osjećaj se promijenio: Toplije u Kliničkom centru

Mazut je dopremljen juče ujutru, a iz KC su dan ranije kazali da je u pitanju subjektivni osjećaj i da mazuta ima dovoljno
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2013. 14:53h

Grijanje u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) juče je bolje nego prethodnih dana, jer je u jutarnjim časovima dopremljen mazut. Iz Kliničkog centra su dan ranije kazali da je u pitanju subjektivni osjećaj i da mazuta ima dovoljno.

Međutim, sa više klinika u toj ustanovi “Vijestima” je potvrđeno da je grijanje proteklih dana bilo izuzetno slabo. Pacijenti i zaposleni u toj ustanovi su ogorčeni zbog takvih uslova i apeluju na upravu da što prije riješi taj problem.

Pacijenti su uglavnom juče bili zadovljni grijanjem u KCCG, ali su istakli da je bilo dana kada je bilo izrazito hladno, posebno u decembru, kada je pao snijeg. „Problem je i loša izolacija, pa koliko vi god da zagrijavate ne može biti dovoljno toplo jer svugdje furi“, rekao je sredovječni pacijent.

Penzioner iz Podgorice je dodao da nadležni treba da nađu trajno rješenje kako bi pacijenti imali normalne uslove kada dođu na liječenje.

Pacijenti su uglavnom juče bili zadovljni grijanjem u KCCG, ali su istakli da je bilo dana kada je bilo izrazito hladno, posebno u decembru

Predsjednik sidnikata pri USS dr Vladimir Pavićević kazao je da je grijanje neredovno u posljednjih pet, šest sedmica, što je veliki problem za zaposlene, a posebno za pacijente.

„Veliki je problem za pacijente jer značajan broj odjeljenja nema alternativne načine zagrijavanja prostorija, dok je grijanje slabo“, kazao je on “Vijestima”.

Za zaposlene je rad u takvim uslovima otežan:

„Smatram da je neophodno da ima grijanja i zbog zaposlenih i pacijenata po svaku cijenu“. On je rekao da se u danima kada su temperature niže može vidjeti veliki broj zaposlenih koji radi u jaknama, što dovoljno govori o sistemu zagrijavanja.

Poseban problem sa grijanjem je, kako je kazao, rad u ambulantama Poliklinike, koje su izmještene u neuslovne zgrade stare Medicinske škole i stare Klinike za onokologiju. Ambulante su izmještene zbog rekonstukcije Poliklinike u glavnoj zgradi Kliničkog centra, koja je trebalo da bude završena krajem prošle godine.

Projektom Ministarstva zdravlja predviđeno je unapređenje energetske efikasnosti u Kliničkom centru, što treba da dovede i do boljeg zagrijavanja prostorija. To podrazumijeva zamjenu dotrajalih prozora vrata, zamjenu fazade gdje je to potrebno i slične radove.

“Ukupna investicija je oko milion eura, od kojih će se finansirati i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na Institutu za bolesti djece. Tender za izvođenje tih radova je objavljen 17. oktobra, a u toku je izrada projekta dokumentacije za rekonstrukciju temio-tehničkih instalacija Kliničkog centra”, kazao je ranije „Vijestima“ pomoćnik ministra Nebojša Todorović.

Galerija

Bonus video: