Cimbaljević: Amfilohijeva poslanica je govor mržnje

"Vjerske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života"
68 pregleda 261 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2013. 18:52h

Direktor Foruma Progres Zdravko Cimbaljević riječi Mitropolita Amfilohija u Božićnoj poslanici nazvao je govorom mržnje i kazao da očekuje reakciju države koja bi već jednom trebala da omogući poštovanje ljudskih prava i sloboda.

„Pravoslavna crkva predstavlja dio tradicije koju njeguju i LGBT osobe, zato nijesu dobri pristupi koji isključuju ljude. Vjerske organizacije moraju uvažiti činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života. Nažalost, ova poslanica ne iznenađuje jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje koji nije primjeren takvom sveštenom licu", kazao je Cimbaljević za TV Vijesti.

Dodao je i da ga posebno zabrinjava što Amfilohije šalje netolerantne poruke kad vjernici slave ljubav i saosjećanje među ljudima.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u svojoj Božićnoj poruci, govorio je o tkz. “savremenoj seksualnoj revoluciji”, koja po njegovom mišljenju dovodi do sve većeg rasprostravanja pošasti kao što su dječija pronografija, rane trudnoć i abortusi, polno prenosive bolesti…

"U svjetlosti te duhovne slobode koja rađa život i poziva na Carstvo Božije, utemeljene Hristovim rođenjem, savremena tzv. "seksualna revolucija" - zaista predstavlja "uništenje slobode u ime slobode". Današnja "seksualna sloboda" vodi ka porobljavanju čovjeka seksualnim nagonima. Mi živimo u vremenu revolucije i afirmacije nagonskog totalitarizma, vremenu zaborava "zakona Duha Života", kroz obogotvorenje "zakona grijeha i smrti", kazao Amfilohije u svojoj poslanici.

Galerija

Bonus video: