DPS siguran svuda osim u Rožajama

Vladajuća koalicija DPS i SD počela pregovore o vlasti na lokalnom nivou
121 pregleda 1 komentar(a)
Duško Marković, Milo Đukanović, Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Duško Marković, Milo Đukanović, Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2018. 13:45h

Formiranje vlasti u opštinama gdje su se 27. maja održali lokalni izbori biće završeno mnogo prije zakonskog roka, saopštio je "Vijestima" politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević.

Predstavnici te partije i njihovi koalicioni partneri na državnom nivou - Socijaldemokrate (SD), počeli su pregovore o formiranju vlasti u 10 crnogorskih opština, a jedina neizvjesnost za DPS je da li će biti dio vlasti u Rožajama gdje je Bošnjačka stranka (BS) osvojila apsolutnu vlast i DPS ostavila u opoziciji.

Milošević je "Vijestima" kazao da će se pregovarati i u Rožajama ako DPS-u stigne ponuda partije Rafeta Husovića.

"To zavisi od BS, na našem opštinskom odboru je da se odredi prema eventualnoj ponudi", saopštio je Milošević.

Iz pregovaračkih timova DPS-a i SD-a nezvanično kažu da očekuju da uspješno okončaju pregovore o vladajućim koalicijama.

Različite predizborne koalicije oko DPS-a osvojile su apsolutnu vlast u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku, a DPS može da vlada i u Baru, Kolašinu i Golubovcima uz podršku tradicionalnih koalicionih partnera sa državnog nivoa i pojedinih lokalnih lista, kao i Plavu gdje je SD trijumfovao na izborima.

Glavni odbor (GO) DPS-a nedavno je nakon sjednice saopštio da su u toj partiji spremni za saradnju na lokalnom nivou sa partijama sa kojima dijele temeljna politička opredjeljenje, dok je potpredsjednik SD-a Damir Šehović poručio da bi vladajuća koalicija trebalo da napravi postizborni savez u svih 11 opština u kojima su održani lokalni izbori, te da takav pristup očekuje od DPS-a u Podgorici, SD-a u Plavu i BS u Rožajama.

Bonus video: