Marinkoviće okružuju pacovi i zmije

Glava familije Jovica Marinković radi kao nadničar i nije u mogućnosti da zaradi dovoljno da napravi kuću od čvrstog materijala
170 pregleda 2 komentar(a)
marinkovići, Foto: Romski savjet
marinkovići, Foto: Romski savjet
Ažurirano: 21.06.2018. 12:55h

Romski Savjet zatražiće od Opštine Bar da pomogne šestočlanoj porodici Marinković koja živi u baraci u kojoj ljeti ima zmija i pacova.

To je saopšteno nakon što je predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši, zajedno sa članovima organizacije "Žene Bara velikog srca", obišao Marinkoviće u romskom naselju Sokolana.

"U baraci Marinkovići ljeti imaju probleme sa zmijama, pacovima i nepodnošljivom vrućinom zbog skučenog prostora i nemogućnosti provjetravanja, a sam prostor je apsolutno nedovoljan za život šestočlane porodice. Njihovo stambeno pitanje se mora urgentno rješavati, što ne znači da i ostali stanovnici naselja Sokolana imaju zadovoljavajuće uslove života. 'Žene Bara velikog srca' su u nama prepoznale instituciju i partnera koji može konstruktivno prići problemu i riješiti ga, a njihova ranija obraćanja raznim organizacijama i institucijama, kako su ukazale, nisu dale razultata", saopšteno je “Vijestima” iz Romskog savjeta.

Porodicu je obišao i Nebojša Đurović iz preduzeća "Komunalne djelatnosti", u kojem radi jedan od Marinkovića.

Glava familije Jovica Marinković radi kao nadničar i nije u mogućnosti da zaradi dovoljno da napravi kuću od čvrstog materijala.

"Savjet će o situaciji u kojoj žive Romi u Baru upoznati i najviše adrese u našoj zemlji i predstavnike EU, kako bi skrenuo pažnju da se moraju uložiti veći napori i preduzeti konkretnije mjere u popravljanje stanja u kojem žive ove porodice. Očekujemo da još neki subjekti podrže porodicu Marinković, uključujući i 'Komunalne djelatnosti", saopštili su iz Romskog savjeta.

Gaši je u Sokolani uručio jednokratnu novčanu pomoć porodici Stanković.

Bonus video: