Amfilohije: Seksualna revolucija legalizuje sve izopačenosti

"Pornografija i sve njene nastranosti od homoseksualizma do pedofilije postali su biznis koji se mjeri milijardama", rekao je Amfilohije
186 pregleda 152 komentar(a)
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Amfilohije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.01.2013. 14:27h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u svojoj Božićnoj poruci, govorio je o tkz “savremenoj seksualnoj revoluciji”, koja po njegovom mišljenju dovodi do sve većeg rasprostravanja pošasti kao što su dječija pronografija, rane trudnoć i abortusi, polno prenosive bolesti…

"U svjetlosti te duhovne slobode koja rađa život i poziva na Carstvo Božije, utemeljene Hristovim rođenjem, savremena tzv. "seksualna revolucija" - zaista predstavlja "uništenje slobode u ime slobode". Današnja "seksualna sloboda" vodi ka porobljavanju čovjeka seksualnim nagonima. Mi živimo u vremenu revolucije i afirmacije nagonskog totalitarizma, vremenu zaborava "zakona Duha Života", kroz obogotvorenje "zakona grijeha i smrti", kaže Amfilohije u svojoj poslanici.

Mitropolit navodi da su danas mejnstrim i uopšte savremeni TV i drugi mediji postali globalni trovači i igrači u širenju ove totalitarne zaraze na način bez presedana u istoriji

"Sve se više čak i u obrazovanju forsira rani razvrat i seksualnost bez obzira na opšte ljudsko iskustvo koliko je pogubna za čovjekovo zdravlje prevremena upotreba bilo čega nezreloga i neprevreloga. Svima je poznato koliko buđenje rane seksualnosti šteti djeci i omladini, dovodeći do ranih trudnoća i abortusa, doprinoseći širenju polno prenosivih bolesti, ostavljajući duboke emotivne ožiljke, onesposobljujući mlado stvorenje za istinsku ljubav i vezanost, za poštovanje svoje ličnosti i neponovljivosti ličnosti drugoga", navodi mitropolit crnogorsko primorski.

Amfilohije u svojoj poslanici podsjeća da crkva postojano priziva na uzdržanje od polnih odnosa, kako prije braka, tako i mimo braka, kao i na cjelomudrenost u samom braku.

"Utoliko prije se Crkva svim svojim bićem i svjedočenjem protivi protivprirodnom, beslovesnom i jalovom raspaljivanju muškog na muško i ženskog na žensko. Razlog za to je ukratko sažeo Apostol Pavle u sledećim riječima: "Ne varajte se", kaže on, "ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni rukobludnici, ni muželožnici, ni lakomci, ni lopovi, ni pijanice, ni opadači, ni otimači, neće naslijediti Carstvo Božije" (1Kor. 6, 9-10)", kaže Amfilohije.

Mitropolit dodaj da su danas mejnstrim i uopšte savremeni TV i drugi mediji postali globalni trovači i igrači u širenju ove totalitarne zaraze na način bez presedana u istoriji.

"Današnja "globalna kulturna revolucija" nesumnjivo je antihrišćanska i kao takva zatrovana neizlječivim porivom samouništenja i samoubilaštva"

On dodaje da je ta "globalna seksualna revolucija" utoliko demonskija i opasnija ukoliko iza nje stoje svjetske organizacije s ogromnim finansijskim sredstvima koje finansiraju te navodno kvalitativno nove obrazovne ustanove sa "naučnim stručnjacima" na čelu.

"Kada jedno društvo, civilizacija, napusti zdrava moralna pravila življenja, nakon samo nekoliko generacija ono propada i nestaje sa svjetske istorijske pozornice. Oglednuta u ogledalu ovog antropološkog iskustva, potvrđenog svom istorijom čovječanstva, ova današnja "globalna kulturna revolucija" nesumnjivo je antihrišćanska i kao takva zatrovana neizlječivim porivom samouništenja i samoubilaštva", kaže Amfilohije.

Svoju Božićnu poslanicu završava pitanjem vjernicima “da li sada poznavši Boga, ili bolje, budući poznati od Boga“, zar se smijemo vraćati, bar mi Hrišćani, „na slabe i bijedne stihije“ i ponovo postati robovi propadljivosti i ništavila”.

"Zato za razliku od onih koji, ne znaju Boga i zato robuju bogovima koji to po prirodi nisu, mi Hrišćani, prosvećeni svjetlošću znanja i istine i oslobođeni od robovanja propadljivosti na slobodu slave djece Božije, Sveradosno se pozdravljamo: Mir Božiji! Hristos se rodi!", poručio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

Bonus video: