Kadrovske promjene: Vojvodić mora da nađe zamjenu za Rutović

Član Savjeta RTCG naveo da suštinske promjene mora pretrpjeti informativni program jer je on još jednostran i naklonjen vladajućoj eliti
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 11:06h

Radio televizija Crne Gore mora da doživi ozbiljne kadrovske i tehnološke promjene ukoliko želi da bude javni servis svih građana i građanki, ocijenio je član Savjeta RTCG Goran Đurović.

Đurović je kazao da pitanje poboljšanja informativnog programa RTCG mora biti vezano za izbor novog direktora/ke, koji treba da se okonča najdalje do kraja februara 2013. godine. Aktuelna direktorica TVCG je Radojka Rutović, a njen četvorogodišnji mandat ističe u januaru ove godine.

Radojka Rutović i Rade Vojvodić, Foto: Boris Pejović

Đurović je kazao “Vijestima” da vjeruje da će jedna od prvih aktivnosti generalnog direktora Vojvodića u ovoj godini biti raspisivanje konkursa za izbor novog direktora TVCG. On je napomenuo da odluku o izboru najboljeg kandidata ili kandidatkinje, donosi samostalno Vojvodić.

Đurović se nada da će se generalni direktor prilikom izbora voditi razumnim i mjerljivim kriterijumima, što svakako podrazumijeva rezultate rada koje je kandidat ostvario u prethodnom profesionalnom angažmanu.

Goran Đurović

Prema njegovim riječima, suštinske promjene mora pretrpjeti informativni program jer je on još jednostran i naklonjen vladajućoj eliti, što su pokazali i rezultati istraživanja javnog mnjenja o RTCG koje je sproveo Stratedžik marketing početkom decembra 2012. godine.

“Informativni program je srce javnog servisa, a građani upravo žele da ovaj segment programa bude izbalansiran, objektivan a manje ih zanima zabavni program, serije i drugi sadržaji koje mogu pronaći na privatnim televizijama”, kazao je Đurović.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: