Kavarić za Novu godinu u Podgorici, njegov džip na Zlatiboru

Službeno vozilo ministra ekonomije uoči Nove godine viđeno u Srbiji
105 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2013. 17:37h

Službeni džip “tiguan” ministra ekonomije dr Vladimira Kavarića uoči Nove godine bio je na Zlatiboru, iako se ministar u navedenom periodu nalazio u Podgorici. Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je službeni džip registarskih oznaka PG CG 209, oko 16 časova 31. decembra bio na parkingu hotela “Domaći kutak” na Zlatiboru. Za volanom je tada primijećena mlađa muška osoba, za koju se pretpostavlja da je Kavarićev vozač.

Savjetnica ministra za odnose sa javnošću Draženka Bećirović kazala je “Vijestima” da je ministar ekonomije tokom novogodišnjih praznika bio u Crnoj Gori i nije koristio službeno vozilo.

“Ministarstvo ekonomije će provjeriti navode i reagovati u skladu sa internim procedurama”, istakla je Bećirović.

Iz ministarstva je saopšteno da je ministar novogodišnje praznike proveo u krugu svoje porodice i prijatelja u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u ministasrtvu pretpostavljaju da je vozač ministra Kavarića koristio vozilo uoči Nove godine, tako će nadležni utvrditi da li je imao putni nalog i zbog čega se nalazio na Zlatiboru. Izvor “Vijesti” iz Ministarstva ekonomije kazao je da Kavarić nije znao da je njegov službeni džip korišćen uoči Nove godine. Službena vozila su i ranije bila predmet zloupotreba, zbog čega su prije pola godine reagovali i iz NVO “Građanska alijansa” (GA).

Tada su pozvali Vladu da reaguje, jer su tvrdili da bi u periodu štednje prioritet trebalo da bude uklanjanje tih zloupotreba, jer je godišnji iznos za gorivo i nabavku automobila, kako su kazali, jednak onom za koji se uzima kredit zbog budžetskog disbalansa.

Najviše zloupotreba službenih alutomobila bilo je u periodu ljetnjih mjeseci.

Bonus video: