Studentski dom će nakon rekonstrukcije biti energetski efikasan

Ukupna vrijednost ugovorenih građevinskih radova je 161.946,51 eura, a sredstva su obezbijeđena u okviru projekta "Energetska efikasnost u Crnoj Gori".
66 pregleda 2 komentar(a)
Studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Studentski dom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.12.2012. 13:32h

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović potpisaće ugovor o izvođenju građevinsko – zanatskih radova za drugu fazu Novog studentskog doma i restorana sa direktorom firme VH Montenegro Milanom Gredićem.

Kako je najavljeno Stijepović je potiisati i Ugovor za nadzor nad izvođenjem radova sa Anitom Krulanović, izvršnom direktoricom Zavoda za za građevinske materijale, geotehniku i hemijske analize a.d. (ZIGMA) u okviru projekta "Energetska efikasnost u Crnoj Gori".

Ukupna vrijednost ugovorenih građevinskih radova je 161.946,51 eura, a sredstva su obezbijeđena u okviru projekta "Energetska efikasnost u Crnoj Gori".

„Na II fazi Novog studenstkog doma biće zamijenjena fasadna stolarija, izvršena termoizolacija fasadnih zidova i urađeni limarski radovi, dok će na studentskom restoranu biti izvršena djelimična zamjena stolarije”, saopštila je porparolka ministarstva Vesna Gajević.

Vlada Crne Gore dobila je zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu od 6,5 miliona eura u cilju finansiranja projekta "Energetska efikasnost u Crnoj Gori" (MEEP). Odabrano je 15 ustanova - 8 škola, 1 studentski dom i 6 bolnica.

Projekat se implementira od februara 2009. godine, a implementacija će trajati do kraja juna 2013. godine. Do sada su u okviru tog projekta rekonsturise OŠ „Boško Buha” u Pljevljima, „Olga Golović” u Nikšiću, Srednja elektro-ekononska škola Bijelo Polje, „Radomir Mitrović” u Beranama, OŠ „ Boško Strugar” u Ulcinju, Srednja stručna škola Cetinje, OŠ „Luka Simonović” u Nikšiću i SSŠ „Ivan Uskoković” u Podgorici. Za tih osam škola izdvojeno je 2,6 miliona eura.

Bonus video: