Počinje “Dolcinium international festival”: Raskoš folklora na jednom mjestu

Manifestacija počinje defileom folklornih udruženja 22. juna, sa početkom u 20.00h, od Centra za kulturu prema Maloj plaži, gdje će sat kasnije biti i održan koncert
107 pregleda 0 komentar(a)
Dolcinium international festival, Foto: Samir Adrović
Dolcinium international festival, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.06.2018. 14:08h

Manifestacija “Dolcinium international festival”, koja ima međunarodni karakter, biće održana od 21. do 24.juna, saopšteno je iz lokalne Turističke organiizacije, koja je zaejdno sa Opštinom, privrednicima grada i NVO Porta di danza, organizator tradicionlane manifestacije koja je u Ulcinju do sada održana četiri puta.

Najavljen je nastup folklornih trupa iz Ukrajine, Turske, Hrvatske, Rumunije, Slovačke, BiH, Srbije, Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore.

"Cilj manifestacije je predstavljanje kulture i foklora, vrijednost Ulcinja i regiona na jednom mjestu. Svi građani i turisti koji borave u našem gradu u ovom periodu, imaće mogućnost da uživaju u muzici, folkloru, igri, raskošnim nošnjama...", saopšteno je iz TO.

Manifestacija počinje defileom folklornih udruženja 22. juna, sa početkom u 20.00h, od Centra za kulturu prema Maloj plaži, gdje će sat kasnije biti i održan koncert.

Drugo veče manifestacije, biće održano 23.juna, kada je planiran defile folklornih grupa na šetalištu na Maloj plaži sa početkom u 20.30h. Koncert će na istom mjestu biti održan pola sata kasnije.

Bonus video: